img

Какви заплати взимат кметовете в България: Йорданка Фандъкова оглавява

/
/
/
684 Views

Знаете ли, че кметът на Пловдив има една от най-ниските заплати в цялата област, в която има 18 общини?

Иван Тотев от години стои на една и съща заплата, а според декларацията му за имущество за 2018-а, той е взимал средно 1388 лева на базата на трудовия му договор, научи trg. Това е с 300 лева повече от средната заплата в Пловдив, но е далеч по-ниска от всичките му колеги от областта.

На базата на данъчните декларации на кметовете на пловдивските общини се вижда, че кметовете на съседните две общини – „Родопи” и „Марица”, които всички кандидат-кметове искат да присъединят към Пловдив са значително по-високи. Пламен Спасов взима по 2010 лева на месец, а Димитър Иванов – 2707 лева.

Най-високите заплати на кметове в областта са на Карлово и най-малката община Лъки. Д-р Емил Кабаинов получава всеки месец по 2965 лева, а Валентин Симеонов – 3116 лева.

Само кметът на Брезово Стоян Минчев взима по-малко пари – 1075 лева. В областта останалите заплати варират от 1500 до 2500 лева.

Още по-любопитно е, Милена Недева – кмет на Каспичан, град, станал нарицателно за много неща в България, се разписва за 2305 лева.

В сравнение с другите големи градове в страната пловдивският кмет взима най-малката заплата отново. Йорданка Фандъкова взима 3536 лева, а кметът на Стара Загора Живко Тодоров – 2550 лева.

Кметовете на Бургас и Варна, обаче не взимат кой знае колко повече пари от Тотев. Иван Портних има 1703 лева месечен приход, а Димитър Николов – 1900 лева.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook