img

Какви грешки прави почти всеки турист в Турция

/
/
/
414 Views

Турските хотели и плажове са много популярни сред туристите от целия свят, припомня ТРГ. За съжаление, много пътешественици се лишават от положителни емоции по време на почивката си там, извършвайки най-елементарни грешки. А някои от тях могат да им донесат сериозни неприятности.

Турция е страна, която предлага огромен брой възможности за туристите. Ако те се ограничат само с почивката си там, се лишават от впечатления, които биха могли да оставят в тях незабравими спомени.

Постарайте се да избягвате най-честите грешки и вашата почивка в тази страна ще бъде по-добра.

Например, туристите остават на територията на хотела, особено, ако са на принципа ол инклузив. Турция е наистина необикновена страна, пълна с културни и архитектурни забележителности, исторически места и красиви гледки.

Какви грешки прави почти всеки турист

А системата ол инклузив често кара туристите да остават на територията на хотела и да забравят за всичко това.

Друга грешка, която допускат, е да не опитват от националната кухня. Хранейки се в хотелите на принципа на „шведската маса“, туристите забравят за националната кухня. А е наистина пълноценно да се усети от истинския, турски колорит.

Какви грешки прави почти всеки турист

И докато не опитате от турските национални ястия, това е просто невъзможно.

Оставете за известно време европейската храна по хотелите и обърнете внимание на националната кухня, специалитетите и невероятните десерти, които правят турците.

Ето друга грешка на туристите – изкушават се да използват СПА в хотелите. Първо, такива услуги струват скъпо. Второ – турските бани са нещо, което е незабравимо. Затова излезте от територията на хотела и опитайте истинската, турска баня.

Какви грешки прави почти всеки турист

Това ще е интересно, по-евтино, а и наистина полезно за здравето ви.

Какви грешки прави почти всеки турист

Ако сте в Турция, никога не спирайте кола на улицата. Там е прието да се използват специални фирми за повикване на такси. Да спирате кола на улицата е лоша идея, която може да доведе до печални последствия.

Попадайки в Турция, туристите често си мислят, че там действат европейските закони. Да, донякъде имат право, защото в зоните за туристи е позволено почти всичко.

Но имайте предвид, че ако излезете от територията на хотела, по-голямата част от населението на Турция е мюсюлманско.

Какви грешки прави почти всеки турист

Съблудавайте приличие във външния си вид, поинтересувайте се от традициите и законите, не употребявайте алкохол на обществено място, не снимайте местните без тяхното съгласие и не се опитвайте да флиртувате с туркините.

Почивката в Турция наистина не е само плажове и хотели. Това е страна с древна история, богата култура и доста строги, местни закони. Помнете за това, когато тръгвате за там и ще получите още повече удоволствие от престоя си в тази невероятна държава.

pochivka.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook