img

Как трябва да се поддържат пътните знаци?

/
/
/
262 Views

За много фирми търговският знак е едно от най-важните рекламни материали, в които ще инвестират. Знаците информират гостите за вашето местоположение и правят вашия търговски обект по-достъпен и по-организиран.

За да бъде устойчив този ефект е необходимо знаците и табелите да се поддържат. Така те ще могат да изпълняват функцията си пълноценно и ще бъдат полезни на посетителите за по-дълъг период от време.

Поддържането на вашите търговски табели изисква редица дейности, които могат да бъдат изпълнени или от членове на вашия екип, или от високо квалифициран професионалист по монтаж и поддръжка на табели. Редно е износените знаци да се заменят с нови, а за тези в експлоатация да се полагат нужните грижи.

Ето няколко съвета за по-добра поддръжка на вашите рекламни и указателни табели:

Редовно почистване

Важно е да сте сигурни, че вашият знак се почиства рутинно и редовно. В зависимост от вида на табелата, която имате, може да използвате машина за почистване под налягане, за да изчистите прекомерната мръсотия от табелите, които са на открито. Електрическите знаци трябва да се отварят и почистват дълбоко поне веднъж на тримесечие.

Поставете табелите в рамка

Поставянето на метална или пластмасова рамка около дървени търговски табели може да помогне за предотвратяване на проникването на вода в ламперията. Освен това, изграждането на метална рамка около пластмасова табела може да помогне за осигуряване на допълнителна твърдост и стабилност.

Изградете покрив

Помислете за изграждането на малък покрив над вашия знак – това ще подобри живота му. Малкият покрив има функцията да го пази дъжд, сняг и лед. Освен това, ще отблъсне слънчевите лъчи, които могат да причинят преждевременно избледняване или обелване на боята.

Почистете дренажите

Уверете се, че няма начин вода, сняг или лед да се съберат върху вашия знак. Ако знакът е на земята, измислете начин да увеличите надморската му височина и се уверете, че земята около него се оттича правилно. По същия начин, ако табелата е монтирана на покрив, уверете се, че всички дренажни канали са свободни.

Обърнете внимание на повредата незабавно

Ако забележите образуване на мухъл, отлепване на боята или друг вид повреда на табела, поправете го по-рано. Някои знаци разполагат със светодиодна подсветка и имат нужда от професионална поддръжка. Навременното отделяне на време и пари за ремонт на вашия знак ще ви спести значителна сума пари, когато става въпрос за подмяната му в бъдеще.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook