img

Как да си направим домашно наргиле – описание стъпка по стъпка (Снимки)!

/
/
/
3220 Views

Имате наргиле, но не можете да си го направите както в баровете?

Не прави дим или пък аромата не е същия? Проблемът най-вероятно е във вас. Не е толкова сложно да направиш наргиле, но има някои “тънкости”, с които трябва да сте запознати, разбра TRG.

Като за начало. Ето какво ще ви е нужно.

1. Наргиле.
2. Въглени.
3. Щипка за въглените.
4. Фолио.
5. Тютюн.

Image titled Make a Hookah Step 1

Започваме от основните неща – напълнете стъклената ваза с вода. Без значение дали ще е студена или топла. Препоръчваме студена и за по-свеж и мек аромат може да добавите лед във водата. Освен това парченце лимон или друг плод няма да навреди на никого. Дори напротив – ще допринесе за свежия аромат. Освен с вода може да напълните съда с мляко или алкохол. Второто не го препоръчваме много, защото наргилето става тежко. Водата трябва да е малко над тръбичката.

Image titled Make a Hookah Step 5

Стигаме до слагането на аромата в чашката. Поставете тютюна, без да го притискате много. Той трябва да е рехав, за да гори равномерно. Облицовайте чашката с фолио и направете дупчици в нея.

Image titled Make a Hookah Step 6Ароматът не трябва да се докосва с фолиото, защото може да изгори. Облицовате се прави с цел тютюна да гори равномерно.

Въглените трябва да се запалят добре. Времето е различно в зависимост от въглените, които сте взели. Някои се палят бързо и лесно, на други им трябва повече време. Паленето на въглените става на котлон – газов или друг. Може да “стимулирате” скоростта на разпалването им със сешоар или друга духалка. Когато въгленът почервенее от всички страни – готов е за използване.

Image titled Make a Hookah Step 9

Поставете въглените в краищата на чашката. Ако са близо един до друг, наргилето ще стане тежко и трудно за дърпане. Както знаете – в началото тютюна трябва да се разпали и затова са нужни сериозни дръпки. В някои наргиле барове използват “мини-прахосмукачки” за целта.

В никакъв случай не бива да позволявате тютюна да се нагрее бързо, защото това ще доведе до бързото му изгаряне. Как да познаете? Ако тютюна е изсъхнал на повърхността си, но отвътре е влажен – значи се е нагрял бързо.

Източник: Инфо Бургас

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook