img

Как да разберете реалните километри на една кола

/
/
/
575 Views

Добре известен факт е, че автомобилите на старо, които се продават в нашата страна, масово са с „върнати“ километражи, припомня trg

Как обаче може да се разбере дали километражът на един автомобил е превъртян назад? Отговор на този въпрос дават експертите от auto.ru, които ни посочват основните способи, помагащи ни да разберем реалният пробег на една кола.

Първото, което трябва да предизвика подозрение е отсъствието на каквито и да било сервизни документи, съпътстващи автомобила. Сервизната книжка ясно показва, кога и на колко километра е била колата, преди да попадне в ръцете на продавача.

Не са рядко случаите, когато въпросните сервизни книжки се фалшифицират, но ако има фалшива сервизна книжка, то информацията от нея лесно може да се провери в сервиза, който я е издал и подпечатвал.

Ако решите, че всички документи са изрядни, то второто, което трябва да направите е да преминете към щателен оглед на автомобила.

Множество драскотини и пукнатини по боята, силно износена тапицерия на седалките, изтъркани гумени покрития на педалите, износени волан и скоростен лост, в повечето случаи са все признаци за изминати стотици хиляди километри.

На финалния етап, ако при проверката на документите и визуалния преглед всичко ви се струва наред, е добре да проверите показанията на километража в някой онлайн сервиз или пък да се обърнете за помощ към официалния дилър на марката у нас. Повечето (срещу заплащане, естествено) ще ви дадат информация, поне докато колата е минавала на преглед в официален сервиз.

Източник: fakti

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook