img

Как да направим киселите мандарини сладки буквално за минути – страшен трик, винаги работи:

/
/
/
634 Views

Веднага щом мандарините започнат да се доставят в супермаркетите, ни обзема коледното настроение.

Хубаво е, че тези здравословни цитрусови плодове узряват точно навреме за студеното време! Но какво ще стане, ако попаднете на кисели мандарини? Повечето пъти директно отиват в кофата за боклук, нали?

Разбира се, винаги можете да направите сладко от киселите плодове. Но има няколко трика  как да направите мандарините сладки. Да, можете да промените вкуса на цитрусовите плодове у дома! И имате нужда само от няколко минути за тази проста задача.

Нека ви разкажем подробно:

мандарини в супермаркета

Микровълнова печка

Често мандарините се оказват кисели не заради сорта, а защото са откъснати по-рано от очакваното. И така, плодовете трябва да узреят. Без да белите мандарините, поставете ги в микровълновата за 30 секунди. Задайте максималната възможна мощност и изчакайте.

Оставете мандарините да се охладят напълно, преди да ги консумирате. Този трик е приложим не само за мандарините, но и за други плодове. Между другото, узрелите в микровълновата мандарини се съхраняват по-дълго.

резени мандарина

Накисване

Залейте необелените мандарини с топла вода (около 40°C) и ги оставете за 10 минути. След това ги отцедете и опитайте един от плодовете. Ако е достатъчно сладък, няма нужда от други действия. А ако киселинността все още е твърде осезаема, бързо преместете мандарините в съд с ледена вода.

узрели мандарини

Не забравяйте, че вкусът на мандарините често зависи не от степента на зрялост, а от сорта. Но дори и да попаднете на неузрели плодове, не бързайте да ги хвърляте. Отделете няколко минути, за да ги доведете до зрялост с помощта на импровизирани средства.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook