img

Как да изглеждаме като на 30 – тайните за красота на д-р Денкова

/
/
/
576 Views

Д-р Радина Денкова е сред най-известните дерматолози у нас. Наскоро за пореден път впечатли зрителите с участието си в „Черешката на тортата“.

На 50+ тя изглежда като на 30+ не само защото работата й е свързана с младостта, но и защото е открила своите малки тайни, с които е винаги във форма, научи ТРГ.

Като навършила 50 и усетила как тялото й се променя, Радина се взела в ръце и започнала да тренира рано сутрин три пъти седмично с персонален треньор, а един път йога заради ставите. От време на време тича по половин час. Режимът й е един и същ всеки ден.

Свалила 10 кг, променила си навиците за хранене, целия дневен ред. Сутрин едно варено яйце, на обяд салата и малко козе сирене и цял ден топла вода. Вечер много внимава с какво се храни. Отпуска се само като пътува, за да пробва местната кухня. От години д-р Денкова има периоди, в които гладува само на чай и плодове, както я е научила Лидия Ковачева в младостта й, когато имала здравословни проблеми.

Гладуването изчиства тена на кожата й, заличава почти невидимите знаци на бохемските вечери, на които докторката се отдава със същата страст, както и на всичко останало.

Сега Радина има ритъм, който следва неотклонно – спорт, хранене, работа, развлечения. Видяла, че има ефект само след месец. Спрели да я болят ставите, почувствала прилив на енергия. Казва, че особено след 50 години, ако се грижиш за себе си, ако спортуваш, дори стойката ти се променя, а оттам и визията ти, и самочувствието ти. „Ако това не е начин на живот, а само за пред хората като следване на моден тренд, нищо няма да постигнеш“, категорична е тя. Д-р Денкова е категорична, че най-големите врагове на кожата са слънцето и цигарите.

„Младите момичета не си дават ясна сметка колко са вредни солариумите и излагането на слънце през лятото. Това рано или късно ще им донесе негативи във времето. Жените, които си пазят лицето, може би ще имат нужда от лифтинг след 50 години. Докато едно момиче, което ходи безразборно на солариуми и държи да има шоколадов тен през лятото, ще има нужда от тази процедура на 40-годишна възраст. Или иначе казано, онези, които злоупотребяват със солариумите и слънцето, изглеждат с поне 5-10 години по-стари. Тютюнопушенето също води до преждевременно състаряване. При пушене се получава се т.нар. вазоконстрикция – свиване на съдовете.

Тези съдове започват да изпитват глад за кислород. Тъй като са свити, те не могат да приемат нито кислород, нито хранителни вещества. Кожата губи руменината си и изглежда жълтеникава. Освен това тя се сбръчква много по-лесно. Най-безумната комбинация за мен е жената да пуши и да ходи редовно на солариуми. Подобно поведение на младите момичета граничи с безумието“, коментира специалистката.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook