img

Как да изберем стол за ученика

/
/
/
646 Views
Максималното натоварване на гръбнака се създава, когато човек седи, а не стои.

Ето защо е важно да изберете стол, който да поддържа гърба на детето в правилната му позиция и да допринесе за формирането на здравословна поза. Доказаните производителите на мебели за ученици в страната, посочват няколко важни критерия.

Как да изберем стол за ученика:

Какъв трябва да бъде столът за ученика? От какво се определя правилното положение на детето. Кои са най-добрите производители на мебели за ученици. Столовете за ученици трябва да бъдат изработени от качествени материали, които отговарят на стандартите за безопасност и не съдържат токсични съединения. Освен това трябва да поддържа физиологично правилна телесна поза, да стимулират нормалното кръвообращение и да бъде удобен за детето. Тези изисквания съответстват на продуктите на доказалите се на българския пазара производители: Мега М -Плевен.

Какъв трябва да бъде столът за ученика

Внимание се обръща на седалка и облегалка.

Препоръчва се да се използват столове с ортопедичен гръб, който следват кривите на гръбначния стълб и образува правилната позиция на детето. Желателно е ученическият стол да бъде регулируем на височина и дълбочина. Благодарение на това може да определите правилното положение на детето. Когато детето седи, бедрата и гърба му трябва да оформят правилен ъгъл. Изберете модел с висок гръб, така че учащият се да може уверено да се обляга на него, докато учи. В този случай краката на детето трябва да са на пода (под прав ъгъл) или върху стъпало. Ако детето наклони краката под седалката или коленете му докосват масата от вътрешната страна, трябва да промените височината на стола.

Подлакътници

За малките ученици не е препоръчително да се избират столове с подлакътници. Детето ще разчита на един, а след това и на втори подлакътник, създавайки неправилно отклонение на гръбнака. Ръцете на ученика трябва да са на масата.

Ако ученическият стол е на точила, уверете се, че те могат да се фиксират.

Височината на седалката се избира по стандарт, съобразно възрастта. Ученически мебели с най-прост дизайн – стоманена рамка, облегалка и седалка от дърво или пластмаса. По правило височината на седалката и ъгълът на облегалката върху нея не са регулируеми. Следователно размерът на стола трябва ясно да съответства на височината и формата на тялото на детето.

Предимство на тези ученически мебели са тяхната достъпна цена; стабилност и издръжливост.

Предимствата на ученически стол с регулируем гръб са, че осигуряват на гръбнака подпомагане; мобилност; способност да се регулира ъгълът на гърба в зависимост от растежа на детето. Последните ученически мебели, обаче имат своите недостатъци. Често имат подлакътници, а те не се препоръчват при най-малките ученици; Също така невинаги се вписват добре в интериора на детската стая.

Ортопедичните столове за обзавеждане на класни стаи, както моделите училищен чин са идеални за деца, които прекарват няколко часа учебното заведение. Създават правилно положение на гръбнака, облекчават напрежението в гърба, равномерно разпределят натоварването. Ортопедичните столове са снабдени с огромен и удобен гръб, а някои дори имат опора за коленете.

В заключение:

Осигурете правилното положение на детето. Изберете подходящи ученически мебели за всякаква възраст.
Помнете невинаги може да определяте качеството по висока цена! Не забравяйте, че здравето и позата на детето зависят от Вашия избор. Преди началото на пубертета, гръбначният стълб на ученика се формира и необичайно избраният стол може да доведе до развитие на сколиоза, кифоза и да влошено функционирането на вътрешните органи.

Изберете само онези продукти, които отговарят на изброените изисквания. Правилното положение на учениците има решаваща роля, за тяхното бъдещо развитие и самочувствие.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook