img

Как „болни” пенсионери източват държавни пари

/
/
/
158 Views
loading...

Уважаеми г-н Б. Борисов, уважаеми г-н Б. Петков,

Най-после разбрахте ли как се източват държавни пари за т.нар. здравеопазване. Голяма корупция, голям хаос, голям бизнес. Защо на пенсионерите се дават социални добавки? Те си имат пенсии, които зависят от вложения от тях труд. Какви са тези проценти загубена работоспособност? Еми затова се пенсионират, защото им намалява работоспособността. А те като пенсионери пак работят, и то по на две места, и едновременно с това получават и социални добавки. Защо?

Може ли един военен полковник да няма пари да си купи лекарства с пенсия от 1000 лв., да ползва безплатен телефон, да пътува два пъти в годината безплатно, да не плаща такса при лекар, да не плаща при посещение на музеи и т.н. Жена му също ползва тези придобивки и ходи 3-4 пъти в годината на почивка „по пътеки” – те били два вида?

Може ли сляп човек да работи като шивач и да има 96 процента загубена трудоспособност?

Много от „болните” пенсионери имат ренти, дават жилища под наем за по 400-500 лв., дават по 20-30-100 000 лв. на телефонни измамници… На въпроса как работят, като са болни, отговорът е, че лекарят е казал – на тяхна отговорност. Елате на някоя сбирка да видите какво правят някои „болни” пенсионери. Пътуват без пари във влака, но после си искат парите от общината, като представят билети с 50% намаление. Откъде ги вземат ли – чакат по гарите и искат билетите от други пенсионери или студенти, които пътуват с намаление.

Още по-голям хаос е при раздаване на ортопедични обувки.

Посредническите институции набират пенсионери и граждани, молят ги, попълват им протоколи и ги представят в социални грижи. На въпрос при кой ортопед са ходили, казват, че не са ходили, а само са се подписвали. Всичко това става срещу някаква сума, която се дава на посредника и той ги носи в социалното.

По веригата всеки си получава сумата. Един чифт обувки е 190 лв., а им се отпускат по 2 чифта и им се превеждат по сметка 380 лв. за 2 години. Една пенсионерка си продава старите обувки в пенсионерския клуб, защото сега е получила нови. На въпроса какво ѝ е на краката, казва: „Нищо. Защо да не използвам държавата, като мога”.

Преди да отидат на почивка „по пътека”, ходят в болница за 3 дни, а им пишат 5 дни.

Горката държава, горкото здравеопазване.

В. Иванов и група възмутени пенсионери от Койнаре

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!