img

Извънредно! Светът се шокира от ново зверство! Убиха още един журналист

/
/
/
621 Views

Журналистът и писател Турки бин Абдул Азис ал-Джассер е бил подложен на изтезания и убит в Саудитска Арабия. За това съобщава изданието New Khalee, позовавайки се на правозащитници. По данни на изданието журналистът е бил убит в затвора месец след ликвидирането на Джамал Хашоги.

Ал Джасер е бил арестуван през март 2017 година и обвинен, че тайно е ръководил туитър акаунт, разкриващ нарушения на човешките права от страна на длъжностни лица и членове на кралското семейство.

Той е бил разобличен от саудитски шпиони в офиса на Туитър в Дубай. Според неназовани източници, шпионите били свързани със съветниците на принц ал Кахтани.

Той бил изпратен в оставка във връзка с разследването на убийството на Хашоги в саудитското консулство в Истанбул.

Саудитска Арабия призна, че убийството на журналиста Джамал Хашоги в Истанбул е било „предумишлено“ по данни предоставени от Турция, съобщи държавната медия.

„Информацията от турските власти показва, че действията на заподозрените в случая Хашоги са били предумишлени“, заяви държавният прокурор. Междувременно стана ясно, че директорът на ЦРУ Джина Хаспел е чула аудио запис на разпита на саудитския журналист Джамал Хашоги, по време на визитата ѝ в Турция.

„Човек, запознат със записа твърди, че той е „убедителен” и може да приложи още натиск над САЩ да държат отговорна Саудитска Арабия за смъртта на Хашоги”, се казва в статия на „Вашингтон поуст”.

Журналистът на „Вашингтон поуст” Джамал Хашоги изчезна на 2 октомври, след като влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. След това Рияд твърдо отхвърляше твърденията на турски представители, че Хашоги е бил убит от саудитски агенти, които са разчленили тялото му.

Кралството твърдеше, че опонентът на властта е излязъл жив от дипломатическото представителство. След 17 дни на яростно отричане Саудитска Арабия заяви в събота, че журналистът е бил убит при „юмручен бой“ в саудитско консулство – без да разкрива местонахождението на неговото тяло.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook