img

Извънредно от Барселона! Стотици полицаи и хеликоптер завардиха града и стана страшно! (СНИМКИВИДЕО)

/
/
/
749 Views

Стотици полицаи, подкрепени с хеликоптер, са нахлули в 40 апартамента в центъра на Барселона при операцията за борба с трафика на наркотици. Задържани са около 30 души, се казва в изявление на регионалната съдебна администрация, цитирано от БГНЕС.

Над 700 служители от регионалните полицейски части на Каталуния и повече от 150 полицаи от общинската полиция в Барселона са участвали в операцията, съобщиха двете полицейски сили в отделни туитове.

Няколко улици в центъра на Барселона са били блокирани от полицейски микробуси.

Жителите на двата централни квартала, които са популярни сред туристите, отдавна се оплакват, че празни апартаменти, много от които са собственост на банки и инвестиционни фондове, след като пазарът на имоти в Испания се срина преди десетилетие, бяха превзети от наркотрафиканти и използвани като места, където се продават или употребяват наркотици. Те казват, че появата на така наречените „наркоквартири“ е довело до увеличаване на обирите, извършвани срещу туристите, както и посегателствата срещу магазини от наркомани, търсещи пари за закупуване на дрога. Също така се е увеличило и насилието между различни банди, занимаващи се с наркотрафик, които се опитват да се наложат в района.

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook