img

Изплуваха още скандални и съмнителни истории около подкупните столични ченгетата, искали „такса спокойствие“

/
/
/
591 Views

Обвинения за организирана престъпна група ще бъдат повдигнати на задържаните четирима полицаи, които са рекетирали търговци. Те са от столичното 4-то Районно управление. Сред тях е и ръководителят на сектор „Икономическа полиция“ Красимир Кръстев.

Престъпната група е действала от началото на 2017 година, а според Прокуратурата работата по разобличаването ѝ е започнала през септември 2018 г. Престъпилите закона полицаи са задържани с подкуп от 2000 лева в самото 4-то Районно управление в София.

Според бившия зам.-вътрешен министър и зам.-председател на „Народен съюз“ Явор Хайтов е напълно нормално обществото да се чувства омерзено от този случай, защото тези служители получават заплати от данъците.

„Как да се има доверие в служителите на МВР, като действат като една трибуквена силова групировка. Бяха първоначално задържани 5 души, а обвинения бяха повдигнати само срещу четирима – това също е съмнително. Не искам обаче да хвърляме цялата кал срещу МВР“, обясни Хайтов в „Денят ON AIR“.

Той е категоричен, че трябва да се обърне голямо внимание и на откритите под бюра и шкафове преписки, по които не се работи.

„Всяка една преписка е една човешка съдба. Икономическата превенция е много важна. Този дребен детайл сочи, че в това районно управление този сектор не е работел въобще. Иска ми се да вярвам, че е само в този сектор. Задавам си въпроса дали така не е в други главни и областни дирекции на МВР“, коментира още зам.-председателят на „Народен съюз“ пред Bulgaria ON AIR.

Все пак Хайтов е на мнение, че случаят е показателен, защото ръководството на МВР има явното желание да изкара „гнилите ябълки“ от системата.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

1 Коментари

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook