img

Изписват от „Пирогов“, красивата лекарка, която падна от 7-ия етаж, ето какво разказва тя (ВИДЕО)

/
/
/
450 Views

История с щастлив край. Изписват от „Пирогов” лекарката, която преди месеци падна от седмия етаж на жилищен блок. Инцидентът предизвика вълна от съпричастност при призива за кръводаряване и събиране на средства за скъпи медицински импланти.

На 20 юли 2018 г. в столичната Спешна помощ пристига сигнал за жена, паднала от седмия етаж. На място медиците откриват, че това е тяхна колежка от Александровска болница. Според разследващите случилото се е инцидент.

„Нямам спомен за станалото. Разказаха ми. И до ден днешен нямам спомен. Малко преди да изляза от реанимация, започнах да осъзнавам”, каза д-р Ирена Иванова пред Нова тв.

Тя осъзнава, че травмите които е получила, на медицински език се наричат несъвместими с живота. Колегите й сравняват случая с този на гимнастичката Цвети Стоянова, която падна от шестия етаж на блок преди две години.

За спасяването на лекарката месеци наред работят десетки медици. Те прилагат сравнително непознат за България метод.

„Използвахме така нареченото отлагане на основните интервенции. Този метод намалява опасността от допълнително увреждане на организма, защото всяка оперативна интервенция малко или много води до оперативен риск”, каза проф. Асен Балтов.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook