img

“Измама от световен мащаб”. Лекари от цял свят погледнаха по нов начин на коронавируса

/
/
/
3874 Views

Стефано Монтанари, италиански лекар с 40-годишен опит, професор и специалист по нанопатология, даде шокиращо интервю, че истерията с пандемията на новия вирус е измама в световен мащаб. И всички „мерки за сигурност“ под формата на маски и ръкавици не са нищо повече от измислица.

“Царьград “ помоли известния руски лекар Павел Воробьов – експерт, председател на управителния съвет на Московското градско научно дружество на терапевтите, също професор, да коментира твърденията на Монтанари . И се изненадах: Воробьов, ако не във всичко, то в много отношения е съгласен с италианския си колега.

Изказването на Стефано Монтанари в италианската телевизия предизвика ефекта на експлодираща бомба в нашето бурно време – тя се обсъжда както в медицинската общност, така и сред обикновените хора.

Как иначе! Броят на заразените на планетата е близо 1,4 млн души, почти 76 хил. починали, в САЩ – 367 хил. случая, в Испания – 140 000 и в Италия, където професор Монтанари живее и работи, 132 хиляди и най-голям брой жертви – 16 500.

И, най-тъжното е ,че във всички отношения се наблюдава увеличение.

Медицинските заведения са претъпкани с пациенти, лекарите не могат да се справят с товара, трупове се извозват с камиони.

Но експертът твърди: реалната ситуация изглежда напълно различна.

„Нашите политици направиха всичко през последните десет години, за да унищожат италианската медицина. Отделения и цели болници бяха затворени, персоналът беше уволнен. Когато чуя, че в Италия е най-добрата медицина на света, се хващам за главата! Това не е вярно! Има минимум закупени оборудване и консумативи. Медицинските разходи бяха съкратени безмилостно!”, обяснява той.

Освен това, продължава италианският професор, огромната корупция изигра негативна роля. Първо, в Италия всичко струва два пъти повече, отколкото другаде, и второ, дори тези незначителни средства са изразходвани неумело.

„Да кажем защо са купили 27 милиона дози ваксина срещу свински грип? След това бяха изхвърлени, но нямаше пари за вентилаторите! Нашите здравни грижи не бяха готови за толкова много пациенти с белодробни усложнения, поради които този вирус е опасен “, казва Стефано Монтанари.

„Половината вече имат коронавирус и развит имунитет“

Цитат: „Проблемът не е във вируса! Така, има вирус, той е напълно нов. Все още не мога да кажа със сигурност дали са го разработили в лабораторията, или идва от прилепи, или от някъде другаде. Но от прилепи – съмнявам се. Хайде тогава и от еднорози да идва!

Мога да кажа със сигурност – той е нов и млад, мутира с космическа скорост, все още е във фаза на търсене на статута си, в който след това ще замръзне. Вчера беше един вирус, а утре – друг. В Италия не е вирусът, който беше в Китай. А в Германия не е като в Италия.

Той също има невероятна пропускливост, много е заразен. Но при здрави КОВИД-19 протича безсимптомно. Мисля, че ако направим тестове за всички граждани на Италия, ще установим, че поне половината от населението има положителен резултат, тоест те вече са изградили естествен имунитет. „

Коментар на професор Воробьов:

„Не мисля, че е така в цифри. Вероятно колегата е преувеличил статистиката. Но определен брой хора, 10-15 процента, без съмнение, минаха болестта без симптоми и сега имат антитела срещу коронавирусите. При нас това също е вероятно. Теоретично човек може да пренесе инфекция, без дори да я забележи, всъщност това е всичко.

„Ваксината е просто измама!“

Цитат: „Всички приказки за ваксината при тези условия са глобална измама. Той мутира толкова бързо, че няма да го догоним, създавайки ваксини.

При това за такъв вирус не може да има ваксина. Е, ще бъдете ваксинирани и може да се разболеете 200 пъти след това. Към него не се развива имунитет! Ако преди 50 години бях казал на своя ръководител за възможността да се ваксинирам срещу коронавируси, той щеше да ме изхвърли през вратата.

Ваксините от ОРВИ са едновременно блестяща идея и лъжа на фармакологичния бизнес. Ще задължат всички да се ваксинират и ще печелят милиарди.

Откъде са камионите с трупове? Защо толкова много мъртви? Причината е в разрушената медицинска система на Италия. „

Коментар на професор Воробьов:

„Що се отнася до мошеничеството, силно казано, но не се съмнявам, че някой ще спечели и от ваксината.

Що се отнася до мутациите, има такова нещо – пасаж на вируса. Тоест, когато се прехвърля от един човек на друг, той винаги някак се променя, това е негово свойство, така че всички епидемии постепенно заглъхват.. Отначало вирусът е много заразен, причинява много заболявания, след това се изпада в небитието. Това е нормално явление.

Вземете, да речем, ваксината срещу грип.

Всяка година се създават нови ваксини, всяка година обещават, че ще попаднат именно на този щамп, който ще възникне и постоянно не уцелват. И такъв препарат от коронавируса – той ще бъде срещу вече минала болест, тоест за такава, каквато е била в конкретен момент от времето. А след това ще е нужна нова ваксина.

„Маската не предпазва от вируса!“

Цитат:

„Защо ми трябват гумени ръкавици? Те влияят неблагоприятно на естествената защитна бариера на кожата. Имаме много умна кожа! И защо са тези маски? Това като цяло е смешно! За здравия човек е същото като да поставите ограда, направена от пръчки срещу комари. Около нас има много милиарди вируси! И ако има коронавирус близо до вас, маската изобщо няма да ви защити. И ако човек е болен, тогава същата тази маска трябва да се сменя на всеки две до три минути. В противен случай тя също няма смисъл. „

Коментар на професор Воробьов:

„Съществуват препоръки както от СЗО, така и от професионални такива, които заявяват, че такава бариерна защита е необходима само за онези, които влизат в пряк контакт с пациентите: провеждат процедури и се грижат за тях. Носенето на маска намалява отделянето на вируса от болен човек.

А за всички останали няма смисъл.

Защото, първо, вероятността да се срещнете с пациенти не е много голяма (меко казано), и второ, настоящият коронавирус се предава по така наречения капково-контактен път – той няма въздушно предаване.

Тоест не можете, просто казано, да кихнете на друг човек – и той да се разболее.

Това е фин спрей, а не големи капки, съдържащи голямо количество вирус. За да се заразите, се нуждаете само от продължителен контакт с носителя на вируса. Тези капки трябва да стигнат някъде (по ръцете, например), и след това да проникнат през лигавицата.

Ето защо, моят съвет: мийте ръцете си със сапун. Върнете ли се от магазина – измийте добре ръцете си. И между другото, без антисептици – защо? Намалява бариерно-защитните функции на кожата, разваля я”.

„Седенето у дома, в страх и без движение, е вредно“

Цитат:

„Хората не трябва да седят у дома, в страх и без движение. Те трябва да се движат, да ходят на слънце. Особено сега – да няма недостиг на витамини. Това е изключително вредно за общественото здраве.

Дори ако човек няма симптоми на вируса, ако по същество е здрав, но му казват, че е болен, това ще се отрази на здравето му. Както на здравето на всички, които сега седят у дома, не получават витамин Д, водят заседнал начин на живот, чудят се за бъдещето.

Вярвам, че най-голямата рискова група – пенсионерите – също трябва спокойно да излиза на улицата и да води нормалния си начин на живот.

Животът под катинар ще убие повече хора от коронавируса”.

Коментар на професор Воробьов:

„По принцип, разбира се, седенето у дома не помага. Нито на здравето, нито на настроението. Места за обществено събиране – ресторанти, музеи, изложби и т.н. – да, необходимо е да се затворят, там хората са в контакт помежду си дълго време.Но иначе обичайният начин на живот се губи, човек седи в затворено пространство, имунитетът му пада.

Знаете ли, италианецът на места преувеличава, твърде емоционален е, но като цяло – той изразява здрави и правилни неща, по принцип съм съгласен с него. „

Превод: В. Сергеев / Поглед

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook