img

Издирват топ мошеничка задигнала, стотици хиляди евро с измами! (още подробности)

/
/
/
870 Views

Полицията издирва Иванка Манчева Георгиева за измами!

Бивша затворничка, лежала в Сливен, натрупа стотици хиляди евро от измами, жертвите й се умножават, а полицията и прокуратурата не могат да я открият.

Иванка Манчева Георгиева, за която „Уикенд” писа точно преди година, продължава да е неуловима, а разследванията и съдебните дела срещу нея са напълно блокирани. Непрекъснато се увеличава броят на жертвите й. Сред поредните измамени от рецидивистката са бивш полицай, а също и бизнесмен, представител на чужди фирми.

Освен това Иванка вече не се подвизава сама, а води със себе си и личната си „асистентка”, разказват изпатилите си от нея, които не желаят да се споменават имената им по обясними причини.

Оказва се, че съучастницата в измамите е собствената й дъщеря Магдалена Бориславова Георгиева, писа „Уикенд“.

На пенсионирания полицай И.Г. двете обяснили, че ще изграждат голям развлекателен комплекс с игрални зали в Равно поле край Елин Пелин. Предложили му изгодна оферта – да го назначат за представител на тяхната фирма на място, докато се строят казината.

Мъжът се съгласил. След това Иванка му поискала 3000 назаем, които щяла да му върне до ден-два. Парите й трябвали спешно и нямала време да тегли от банковата си сметка. „Новоназначеният” й служител побързал да й услужи. Дал парите и веднага след това Иванка и Магдалена изчезнали без следа.

Бизнесмен пък е завлечен с над 60 хиляди евро. Първо е подведен от тарикатките, че ще закупят негов апартамент, ипотекиран в банка.

Жилището струва 140 000 евро, но още при първия оглед Иванка заявява, че го купува. На втората среща с бизнесмена завежда и дъщеря си Магдалена, която пък е с малкото си дете. Двете виждат джипа на бизнесмена и казват, че купуват и него.

Цената на колата е 100 000 лева. Собственикът е скептичен, че двете ще извадят толкова голяма сума. Те обаче го уверяват, че разполагат с тези пари, единственият проблем е, че спестяванията им са в банка в Лондон.

Щели да завършат сделката за апартамента и джипа до седмица, толкова време им било нужно, за да осигурят парите. Понеже са много настоятелни и категорични, че купуват и жилището, и колата, е направен предварителен договор, а бизнесменът плаща за нотариалната му заверка.

Малко след това Иванка се появява сама и обяснява, че сметката й в Лондон е блокирана, понеже трябва да внесе определена такса. Тя обаче нямала сума в наличност в България и затова иска заем.

Така по-бързо щяла да хване самолета за Лондон и да оправи „кашата” в банката. Бизнесменът й се доверява и дава парите.

След това тя още няколко пъти съчинява много убедителни версии за неочаквани разходи и така парите, с които ощетява поредната си жертва набъбват до внушителните 60 000 евро. След като ги вземат, Иванка и дъщеря й Магдалена потъват в неизвестност.

Бизнесменът подава оплакване в МВР. Само веднъж е извикан на разпит и толкова. Обясняват му, че не могат да намерят нито Иванка, нито Магдалена.

Двете тарикатки не се спират. Тандемът майка и дъщеря завличат набързо няколко души от Кюстендил. От тях вземат по 3000 – 4000 лева. Иванка развива версията, че ще изгражда някакви ВИК-съоръжения и язовир.

За тези и други крупни инфраструктурни обекти уж набира съдружници. Всичко това обаче са лъжи, чиято цел е само една – хората да й дадат пари.

За да е по-убедителна версията й, се намесва и дъщеря й Магдалена. Тя вади карта, като в „документът”, който е абсолютна „самоделка”, най-отгоре пише „Национално движение „Ред, равноправие, единство, достойнство”.

Написано е, че „лицето Магдалена Бориславова Георгиева е координатор и има право на „граждански контрол върху дейността на органите и институциите на власт и управление, посочени в конституцията”.

Явно това се е сторило малко на самозванката, понеже е записано с главни букви, че упражнява „граждански контрол по линия на ДАНС и е сътрудник на ДАНС!!!”. Дори са цитирани някакви алинеи и точки от несъществуващ закон. Да се чуди човек как има балъци, които се хващат на подобни „документи”.

Иванка и Магдалена крадат пари и от фирма от кърджалийското село Кирково. Пред местна компания Иванка се представя за собственик и управител на „ММК Инвест” и договаря доставка на горива. При това оставя копие от личната си карта, представя и удостоверение за фирмата си „ММК Инвест”, ЕООД.

Справка в Търговския регистър показва, че наистина има такова дружество и то е с капитал от 2 лева. Няма обаче никакви данъчни декларации и финансови отчет. От Кирково обаче превеждат 96 000 лева, като преди това явно не са направили справка в регистъра.

Само ден-два след като правят превода, Иванка Георгиева лично на три пъти изтегля парите. Горивото, разбира се, така и не е доставено. Опитите на измамените да открият Иванка за пореден път удрят на камък. Веднага е подадена жалба до Районната прокуратура в Кърджали, но какво от това – измамницата отново потъва в неизвестност.

Направо не е за вярване, че Иванка и дъщеря й Магдалена са потънали в толкова дълбока нелегалност, че МВР не може да ги намери вече няколко години. Майката се занимава с измами още от 2013 г., поне оттогава са първите официални сигнали срещу нея.

Вече пет години полицията не може да я открие, а България все пак не е толкова голяма страна, че тя да потъне като игла в копа сено. Заради това, че е неуловима, каквито и разследвания да започнат срещу нея, накрая завършват безславно.

При това жертвите са принудени да плащат за неин служебен адвокат, защото иначе делата срещу нея ще бъдат прекратени.

Любопитно е – при първите си удари, в офисите на бизнесмени я води бивш офицер от Държавна сигурност. Този мъж е вече покойник, но през 2013 г. той я представя на свои познати. Те се хващат на въдицата й, понеже въпросният преди години е офицер по сигурността в министерство на финансите и жертвите на Иванка не могат да си представят, че ще ги подведе.

Тя пък ги моли за пари, за да лекува болния си съпруг, на когото ще правят трансплантация на бъбрек в клиника в Израел. Затова спешно се търсят 50 000 евро. С тези пари Иванка щяла да платят такса в лондонската банка Н8ВС, в която имала блокиран влог.

Обяснява, че има добри спестявания и дори вади документи, написани на бланка на британския трезор. С тези бланки през годините успява да излъже доста народ, а как се е сдобила с тях, не е ясно. Тя посочва и банков служител, с когото работи – г-н Вегенбауер.

Води разговори с него на френски. Освен това Иванка демонстрира, че владее и руски. Разказва, че е завършила финанси в Москва и според източниците ни наистина имала познания в банковата сфера и терминология. Всички жертви на Иванка в крайна сметка са напълно убедени, че тя е състоятелна жена, изправена пред временни трудности.

Освен това тя им „споделя”, че легализира пари на чуждестранни фирми и лица, които били бивши полковници и генерали от КГБ. По нейни твърдения работела с малки банки в Германия, по границата с Полша, чрез които правела трансфери на огромни суми.

По всяка сделка откривала нови сметки в различни банки, след което ги закривала и така не оставяла документи за направените транзакциите. Дали наистина е прала пари, или и това са измислици, могат да разкрият само от ДАНС и НАП, стига да се разровят около измамницата Иванка Георгиева.

Източник: hotarena.net

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook