img

Издъхна канибалът от Голямо Буково

/
/
/
279 Views

Бившият моряк Николай Гьоргов, по-известен като канибала от Голямо Буково е издъхнал, научи trg. 59-годишният Гьоргов е починал от естествена смърт, няма данни за насилие, потвърдиха от полицията в Бургас.

През последните години бившият моряк живееше сам в едно от блокчетата в селото, построени навремето по програмата Странджа Сакар. Първо починал баща му, после майка му, която до последно се грижела психично болният й син да си пие редовно лекарствата.

Най-известният обитател на красивото странджанско село от години страда от шизофрения, а за него за пръв път се разчу през далечната 1995 г. след жестоко двойно убийство. Бившият морски вълк убил двама свои съселяни и ял от вътрешностите им. Ужасяващата новина бе потвърдена от разследващите, спомнят си местни. По-късно е установено, че Гьоргов смятал, че ако яде човешки вътрешности ще си осигури вечен живот.

Той имал списък за убиване на няколко души от селото, в който влизали горският, попът, магазинерката…

След двете жестоки убийства на възрастна жена и мъж от Голямо Буково канибалът лежа 1 г. в затворническата болница в Ловеч, но заради заболяването си не бе съден и прекара остатъка от живота си в селото. Десетки семейства се изселиха от страх от Голямо Буково, а местни се шегуват, че заради канибала Николай дори бежанците заобикаляли селото.

Приживе близки на канибала споделиха пред „24 часа“, че всичко при него се объркало след инцидент на кораб, при който Николай паднал и си ударил лошо главата.

Източник: 24 часа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook