img

Избиват сърбите в ЮАР: Нова смърт в Йоханесбург само 6 месеца след разстрела на мъжа на Наталия Гуркова (СНИМКИ)

/
/
/
1115 Views

Някой определено има зъб на сръбските бизнесмени в Йоханесбург и ги избива като пилци, научи trg

Само шест месеца, след като двама мъже, чиято самоличност най-вероятно никога няма да бъде разкрита, гръмнаха съпруга на „Мис България“ Наталия Гуркова на светофар в предградието Бедфордвю, друг бизнесмен от западната ни съседка е бил екзекутиран наскоро, научи ПИК.

Почеркът на убийството на 52-годишния Югослав Смилкич силно наподобява този на екзекуторите на диамантения търговец Джордже Михалевич – голямата любов на Гуркова. И двете убийства са извършени през деня, като и Смилкич, и Михалевич са ликвидирани на пътя – първия до мотора му „Хонда“, втория – в синьото му „Порше Панамера“.

Според очевидци на стрелбата, двама маскирани нападатели стреляли по Смилкич, след като излязъл от мотора си, след което побегнали. Един от тях обаче се върнал, за да провери дали работата е свършена чисто и за най-сигурно стрелял още веднъж директно в каската на бизнесмена. При огледа на местопроизшествието са били открити 15 гилзи от 9-милиметрови патрони.

Избиват сърбите в ЮАР

Според неофициална информация напълно възможно е ликвидирането на Смилкич да е свързано с убийствата на Милан Джуричич-Мики и Джордже Михалевич. Животът и на двамата приключи миналата година в Йоханесбург.

Противоречиви са информации, касаещи досието на поредния гръмнат сърбин. Според някои от медиите отвъд Калотина бизнесът на Смилкич е свързан с производство на сокове и бутилиране на минарелна вода. Други обаче твърдят обаче, че в родината си сърбинът е криминално регистрилрал и е имал фалшиви чешки документи.

Заради тях някои свързван убийството му с Кръстника на мафията в Йоханесбург – чеха Радован Крайчер. Същият в момента е в затвора, но неофициално се смята, че последните няколко убийства на сърби в ЮАР са свързани с разчистване на стари сметки от страна на чешкия мафиот. Другата версия на разследващите е, че Югослав Смилкич е свързан с разследваните от южноафриканската полиция Добросав Гаврич и Милан Джуричич-Мики.

Избиват сърбите в ЮАР

През октомври миналата година, дни след разстреля на Джордже Михалевич, местната журналистка Манди Уинър съобщи, че друг сърбин с неустановена самоличност е бил убит, но тази информация в последствие не бе потвърдена от полицията.

Преди Михалевич и Смилкич, другите сърби, които бяха ликвидирани в ЮАР са Милан Джуричич-Мики, Дарко Кулич, Джордж Дарманович…

ПИК

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook