img

Изберете си червило според ЕГН-то

/
/
/
775 Views

На всички ни се иска да сме по-дълго млади и с прекрасна кожа и плътни устни, но времето невинаги е услужливо, стане ли дума за красота.

Важно е обаче не само да изглеждаме добре, но и да не залитаме в гротескното и да се съобразяваме с така непреклонното ЕГН, ако не искаме да ставаме за смях, припомня ТРГ.

Всяка възраст има своите капризи и не всичко ѝ отива. С напредването на годините повечето жени се отказват от грима, но поставянето на червилото продължава да бъде задължителен ритуал за тях. Макар да смятаме, че определени цветове ни подхождат на тена, формата на лицето или тоалетите, невинаги те са съобразени с възрастта ни. Топгримьори обаче са създали правилник, по който да си сверяваме часовника, когато става дума за червила и да знаем кои цветове са подходящи за различните житейски десетилетия.

Младите момичета обикновено предпочитат блясък за устни. Но когато става дума за по-наситени цветове, експертите препоръчват да подберат тониращ балсам – той прави кожата по-сияйна и добавя към устните ярък, но естествен оттенък.

От 25 до 40 години е възрастта на смелите експерименти.

За нея особено подходящи са матовите червила. Те обаче понякога могат да подчертаят бръчките, но жените в този диапазон все още нямат чак такъв комплекс от гънките по лицето. За възрастта до 40 подходящ избор е и класическо червило с богата кремообразна текстура. Еднакво добре изглеждат червените цветове с хладни и по-топли нюанси.

Ако сте между 40 и 50 години, специалистите по макиажа смятат, че вашите цветове са топлите.

Може да изпробвате червени оттенъци на оранжева основа – те правят тена на лицето по-сияен. За да изглеждат устните естествено, сложете малко руж на скулите – така ще се сдобиете с младежко и енергично излъчване.

Според някои експерти след 50-годишна възраст е добре да се смекчи цветът на грима.

Това е вярно само отчасти. Ако харесвате червено червило, подбирайте кремообразни, а не матови продукти. Оттенъците на червеното вино и вишневото изглеждат стилно и елегантно. Колкото по-тъмна е кожата ви, толкова по-смели може да бъдат нюансите на червилото ви. Тотално забранени обаче са наситените розови нюанси, както и тези с прекалено много бляскави частици.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook