img

Иванчева лъсна: На хранилка при Цветан Василев е ДОКАЗАТЕЛСТВА

/
/
/
378 Views

Осъдената на първа инстанция от Специализирания съд за прибиране на 70 000 евро подкуп бивша кметица на „Младост” Десислава Иванчева лъсна в скандални секретни чатове, от които става ясно, че прибира пари от банковия аферист Цветан Василев, за да атакува прокурора Иван Гешев, научи trg.

Срещу началникът на Специализираната прокуратура тече негативна кампания, провеждани от медии на подсъдимия за борсова афера с държавни акции медиен бос Иво Прокопиев, както и сайтове, финансирани от укриващия се в Белград Цветан Василев, подсъдим за източени милиарди левове от КТБ.

Триото Иванчева – Василев – Прокопиев има зъб на прокурора Гешев, който представлява държавното обвинение по делата срещу тях. След като Иван Гешев бе номиниран за главен прокурор през лятото, срещу него стартира невиждана кампания, а в следващите дни има предвидени протести срещу избора му за главен прокурор на България.

Протестите срещу Иван Гешев обаче може да се окажат платени и режисирани. Доказателство в тази насока дойде от писмо, адресирано до медиите от Йордан Бонев – син на сенчестия бизнесмен от Русе и доскорошен затворник Венцислав Ангелов – Чикагото. Бонев разпрати до медиите сигнал, който утре, 11 септември, ще внесе в прокуратурата в 8 часа сутринта.

От писмото до медиите става ясно, че е има сценарий премиерът Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за главен прокурор. Според изложените чатове се твърди, че този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и банкера в изгнание Цветан Василев, а основни участници в престъпната организация са Десислава Иванчева, Сдружение „Боец“, „БиволЪ“ и други.

„Всички материали, които прилагам към настоящия сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни съмнения, че финансов център на тази организирана група са издирваният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиняемият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а организационен център – подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият съвсем наскоро от затвора Венцислав Ангелов – Чикагото (родният ми баща), т. нар. „гражданско движение“ „БОЕЦ” , „разследващата” медия Бивол и „Да, България“, пише Йордан Бонев.

От разпратените от него разпечатки на чатове между Десислава Иванчева и баща му Венци Чикагото, осъдената на първа инстанция за подкуп бивша кметица на „Младост” настоява да й бъдат пратени хора за протестите срещу Гешев от Русе, като уверява, че пари има – давал ги Цветан Василев.

Засега остава загадка защо Йордан е решил да изпее заверата. Най-вероятно това се е случило, след като младежът е бил отлюспен от групата заговорници по лично настояване на Иванчева. В чат с баща му Венци Чигагото Иванчева признава, че хората на Христо Иванов не го искали на протеста, тъй като бил компометиран. Вероятно засегнат от това, Йордан Бонев „предава четата“ и решава да огласи съзаклятието.

Част от тайния чат между Иванчева и доскорошния затворник Венци Ангелов – Чикагото

Цветан налива много лев в протестите, доволна е Иванчева

В чата Иванчева се фука, че Цветан Василев и Иво Прокопиев плащат между 500 и 1000 лева на човек, за да се радикализира протеста срещу Иван Гешев

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook