img

История за орхидея, 5 лв. и едно малко момиченце с огромно сърце, която ще разчувства дори най-коравите от вас

/
/
/
579 Views

Затрупани сме от новини за инциденти, негативна и трудно смилаема информация. За щастие има и „други“ новини, които ние от ТРГ не пропускаме.

Ето и историята, която днес се качва на всяка стена в родния фейсбук:

„Здравейте! Искам да споделя нещо с вас! Вчера имах рожден ден и моето момченце, на 10 г., реши да ми подари орхидея като подарък! Баща му не е в България в момента да му даде парички и той, милият, си събирал от джобните, които са 1 – 2 лв. на ден и то не всеки ден му ги давам.

Та така събрал 19 лв.

Обадил се на една моя позната от квартала да я помоли да му я купи, а той да ѝ даде паричките! Изненадата беше прекрасна за мен, но искам нещо друго да споделя! В училище синът ми си броял паричките на чина и момиченцето до него го попитала за какво събира тези пари.

Той и споделил,че имам рожден ден и че обожавам орхидеи, че имам над 15 и ги събирам. Затова иска да ми подари мини или както тоя я нарича бебе орхидея, защото такава съм нямала и много ще се зарадвам! Казал ѝ, че се притеснява от това дали ще му стигнат паричките и тогава Ема изважда от портмонето си 5 лв. и му ги дава.

Казала му – ето ти тези пари и ги прибави към твоите 19 лв. Вече имаш 24, дано стигнат.

Той я попитал защо има в себе си 5 лв., а тя му казала, че това са ѝ паричките за 3 дена.

Той я попитал: „Какво ще ядеш тези 3 дена, докато си на училище?“

Тя му отговорила: „По важно е майка ти да е щастлива и да получи подарък, отколкото аз да ям!“

История за орхидея 5 лв. и едно малко момиченцеТолкова съм трогната от жеста на това дете, че исках да го споделя с вас.

За радост на сина ми орхидейката струваше 17 лв. На другия ден ѝ върна паричките и ѝ благодари за жеста! Тази постъпка от това дете, което дори не ме познава, ще помня цял живот!“

Споделете и вие тази прекрасна история за добротата на детското сърце!

Източник: Ko4

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook