img

Иде ли ледена епоха? Синоптичката Анастасия Стойчева обясни ще се сбъднат ли апокалиптичните прогнози на НАСА в България

/
/
/
389 Views
loading...

В близки срокове не бихме могли да се притесняваме какво ще се случи със слънцето. Не мисля, че апокалиптичните заглавия, които се появиха вчера, трябва да стряскат хората. Това коментира синоптичката от НИМХ Анастасия Стойчева в „Здравей, България“ по повод последните оповестени изследвания на НАСА, които вещаят много сурова зима.

„Увеличила се е честотата на валежите. Преди години обаче не сме били толкова информирани колкото сега. Отваряйки назад архивите можем да открием години с много значителни валежи“, заяви тя.

„Суграшицата, която е паднала в Италия, е част от климата и от онези синоптични аномалии, които са характерни за някои области. Сега се променя времето. Тръгваме към есенно-зимния сезон. В момента се образува един средиземноморски циклон, който обаче няма да идва към Балканите“, успокои Стойчева.

„Есента потропа на вратата ни. Първата половина на октомври ще е доста спокойна. Екстремните явления са обект на по-близък поглед, но мога да кажа, че до средата на месеца не се очакват явления при нас, които да създадат притеснения. Очакваме превалявания около 12-и и 16-и. Най-високите температури, които очакваме са около 28 градуса, а най-ниските – обикновено сутрините – около -1.

„Октомври няма да се различава драстично от септември. Може да има валежи и наводнения някъде, но това е обект на близки прогнози. Към този момент такова нещо не се очаква“, каза още синоптичката.

„Не изглежда, че през зимата ще има нещо необичайно. Излезлите материали се базират просто на научни изследвания, нека се придържаме към краткосрочните ни и и месечни прогнози“, каза  Стойчева.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!