img

И президентът Радев с позиция за скандалните снимки на приятелката на Борислав Игнатов в нета

/
/
/
1189 Views

„Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество“.

Това се казва в позиция на Прессекретариата на държавния глава по повод на вулгарните публикации, свързани с близък човек до кандидата за кмет на София от „Демократична България“ Борислав Игнатов, научи ТРГ.

„Президентската институция нееднократно е поставяла въпроса за замърсената медийна среда в България и целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти в българската журналистика“, се казва още в позицията.

Ето и целия текст:

„Президентската институция нееднократно е поставяла въпроса за замърсената медийна среда в България и целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти в българската журналистика.

Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество. Двулична в този контекст е позицията на политици и партии, които публично осъдиха този уродлив подход, но същевременно легитимират „медиите“, които го прилагат, с подкрепа, участие и близки лични отношения.

Надяваме се това да е началото на дебат, който да доведе до оздравителен процес в българската журналистика.“

Припомняме, че по темата се изказаха също премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook