img

Хрупкави краставички по нова рецепта: През зимата не можете да спрете да опитате от тази салата

/
/
/
300 Views

Салата с краставици и моркови. Благодарение на подправките, салатата се получава хрупкава и пикантна, тя върви добре с ястия с риба и месо.

За приготвянето й се нуждаете от следните съставки:

1 кг краставички

250 г моркови

25 г сол

50 г захар

1 глава чесън

10 г подправки

60 г растително масло

60 мл оцет 9%

Начин на приготвяне:

Измийте краставиците и морковите. Настържете морковите, нарежете краставиците на ивици или с къдрав нож на парчета.

Смесете морковите и краставиците, добавете сол и захар, подправка за моркови, черен пипер на вкус, добавете растително масло и оцет. Добавете пресования чесън.

Смесете всичко с ръце и оставете за 5 часа. Разбърквайте на всеки 30-40 минути, за да се мариноват зеленчуците равномерно.

Поставете салатата в буркани и залейте с отделилия се от зеленчуците сок. Затворете с капачки, поставете в съд за стерилизиране.Стерилизирайте за 15 минути. Извадете, обрънете и увийте бурканите, оставете ги, докато се охладят напълно.

Съхранявайте в мазе или килер.

Сервирайте вкусната салата от краставици и се насладете на невероятния вкус!

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook