img

Хората пропищяха! Частните линейки надуха цените до небесата, стигат до 1000 лв!

/
/
/
347 Views

Линейки превозват болни у нас срещу баснословни суми, а в пограничните райони транспортират болните и до Гърция и Турция, където получавали по-добра медицински услуга. Това показа проверка на „Монитор“.

Възмутен мъж се жалва, че е бил принуден да даде 200 лв., за да бъде транспортирана баба му с линейка от село Горна Росица до болницата в Севлиево.

Димитър Ковачев обяснява, че възрастната жена е трудно подвижна, на легло и затова не е била в състояние да се движи, нито да бъде превозена със собствения му автомобил или с такси. Единственият начин да бъде откарана бабата до болницата е бил на носилка и с линейка. За услугата най-накрая той трябвало да заплати 200 лв.

Частните линейки, регистрирани като автомобили със специално предназначение, са само за медицински транспорт, показа репортерска проверка.

Те нямат право да карат спешни случаи. Над 100 фирми предлагат услугата в интернет. Има ценоразпис за качване или сваляне на човек по стълби. Петдесет лева за транспорт на болен от адрес до болница в рамките на София е най-ниската и масова тарифа, която фирмите за транспорт на болни, или т. нар. частни линейки, искат на клиентите.

Офертите стигат и до 1000 лв., като оскъпяването зависи от това каква линейка искате, с какво специализирано оборудване, дали имате нужда от медицинско лице. Превозът на Ковид болни също е по-скъпа услуга – най-евтината оферта е от 135 лева.

Източник: Ретро

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook