img

ХИТ! Японска техника при разширени вени и за отслабване на краката

/
/
/
1564 Views

Вече навлизаме в пролетния сезон и се налага да влезем във форма, както едновременно с това ще е добре да се погрижим и за здравето

Именно затова, от ТРГ Ви предлагаме една японска техника, която е лесна за изпълнение. Освен това, единственото оборудване, от което ще имате нужда, е стол и топка (или по-дебела книга). И не на последно място – търпение и постоянство.

Изненадващо е как само с помощта на един стол и силата на волята, можете да използвате всички мускули на тялото, изпълнявайки прости упражнения. Тези универсални упражнения могат драстично да променят фигурата ви към по-добро.

Една от проблемните области за жените е вътрешната страна на бедрата. Има, обаче една японска тренировъчна техника, която ще помогне за решаването на проблема.

Основното, което трябва да запомните е, че този набор от упражнения започва и завършва с релакс за краката и стречинг (загрявка, разтягане). Единственото, което трябва да направите е да вдигнете краката нависоко – върху стена или стол, за да може да се подобри кръвообращението. За да не оставате следи по стената е възможно да ползвате и повърхността на подходяща врата.

5 упражнения, които ще направят краката ви по-слаби и по здрави

Преди да започнете, не забравяйте да релаксирате вените и мускулите на краката, като ги вдигнете високо. Същото направете и след като приключите.

Максимума на всички упражнения е три серии по 25 повторения. Не се препоръчва да ги правите наведнъж още от първия път, дори и това да е възможно за вас. Започнете с три пъти по три повторения, като на всеки три дни увеличавате още две повторения по три пъти, и така докато стигнете три серии по 25. Не е задължително и наведнъж да правите целия набор от упражнения. Започнете с едно и увеличавайте постепенно (според възможностите ви).

Упражнение 1 – стегнете вътрешната част на бедрата

1. Седнете на стола, изправете гърба и леко отпуснете раменете назад.

2. Сложете топка или дебела книга между краката.

3. Стиснете топката или книгата с коленете 25 пъти. Направете три серии по 25 пъти.

В този случай топката или книгата играе ролята на експандер. Докато изпълнявате затегнете вътрешната част на бедрото и седалищните мускули.

Упражнение 2 – стяга бедрата

1. Изберете стол с подходяща височина.

2. Застанете в изправен стоеж. Вдигате единия крак върху стола и вдишате.

3. След това го сваляте и издишате.

4. Старайте се темпото да е равномерно, без да бързате. Не забравяйте дишането. То не трябва да бъде нито много бавно, нито много бързо.

5. За по-добър баланс може да изпънете ръце настрани или да ги сложите на кръста.

Натоварването, благодарение на това упражнение, отива към бедрата и седалището. Това е едно много добро упражнение, за да се отървете от „любовните дръжки“, бричовете и да затегнете задните части.

Упражнение 3 – стегнете корема и ръцете

Онези от вас, които не са тренирали редовно, може да оставят това упражнение за най-накрая. Ако не се чувствате достатъчно сигурни – не го правете. Наблегнете на класическата коремна преса или най-обикновено вдигане на тежести до 3 килограма.

1. Подпрете се с ръце на земята и сложете двата крака върху стола, така, като е показано на илюстрацията.

2. С бързи темпове, сгънете коленете до стомаха. Колкото по-бързо изпълните упражнението, толкова по-ефективно е то.

3. Направете упражнението 25 пъти в 3 комплекта.

Ако правите това упражнение редовно, коремът ви ще се стегне и ръцете ви ще станат по-силни.

Упражнение 4 – за общо стягане

1. Застанете пред стола. Поставете двете ръце на седалката.

2. Свивайки лактите, избутайте се от стола. Опитайте се да слезете възможно най-ниско, след това се върнете на изходна позиция (без да се изправяте, просто сгъвате ръцете).

Упражнението се извършва 20 пъти в 3 серии.

Упражнение 5 – за задните части

1. Застанете пред стола.

2. Поставете десния си крак на седалката, така че левият крак да е в огънато положение под ъгъл от 90 градуса.

3. Започнете да сгъвате левия крак 15-25 пъти, след това сменете и направете същото с десния крак.

Когато правите това упражнение, ще усетите напрежението в седалищните мускули – това означава, че изпълнявате всичко правилно. Този тип натоварване работи много по-добре за седалищните мускули, отколкото обикновените клекове.

Преди и след такава тренировка е задължително да се направи разтягане, за да се затопли тялото и да се предпазят от мускулите от предварително напрягане.

Редовните упражнения у дома с помощта на стол могат да бъдат също толкова ефективни, колкото и тренировките във фитнеса.

С помощта на стол можете пълноценно да използвате всички мускули на тялото и да сте сигурни, че няма да си докарате херния, ако вдигате нещо тежко, например. Японската техника има за цел постепенно да натовари тялото, докато то свикне на по-големи натоварвания.

Единственото, което се изисква от вас е воля и желание да стигнете до времето, когато без особени усилия ще изпълнявате всяко упражнения по 3 серии, всяка от които ще е по 25 повторения.

Източник: Лекува.нет

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook