img

Хиляди души идват край манастир в София, защото в него стават чудеса

/
/
/
291 Views

За първи път ще посетя чудотворното място, в което стават чудеса. Може би знаете, че в близост до София се намира манастирът „Свети Мина“? Аз ще го посетя за първи път, защото моя позната ме кани на курбан.

Преди година детенцето й пострадало при автомобилна катастрофа, било в кома, а тя отишла в манастира. Сега детето й вече тича и се оправило напълно, а тя е сигурна, че това е благодарение на молитвите в манастира. Жената е идвала неколкократно, даже е преспала в манастира, а служителите му се молили заедно с нея. И изцелението е факт, детето се възстановило на сто процента.

Друга интересна случка, която ми разказаха при това за същия манастир. Комшията под нас разказва, че майка му била в болница в реанимацията.

Той отишъл в манастира и се молил, след това занесъл на майка си светена вода и икона от манастира и още на другия ден майка му излязла от реанимация. Чувала съм и доста истории за безплодие, които са се решавали. Ако искате да посетите това свято място, мъжете не трябва да носят къси панталони и анцузи, а жените не трябва да са твърде разголени, защото просто няма да ви пуснат в църквата.

Ето как да стигнете до манастира:

Тръгнете към софийският квартал „Бенковски“, в посока Световрачене. Карайте два километра и ще видите табелата за манастира. Завийте в посока на табелата и паркрайте. После имате педесетина метра пеша.

Манастирът е известен също и като Обрадовски – на името на някогашното село Обрадовци (което вече е квартал на София) край което е бил построен. В стари времена е бил част от Софийската Мала Света гора – пояс от църкви и манастири, които ограждали сегашната ни столица. Предания разказват за 40 параклиса и църква, които са били разрушени от турците. Селяни откриват останките през 1927 година – прокопава се канал на Владайска река и тя започва да носи тухли и керемиди. От 1942 започва възстановяването на манастира, което трае до 1945 година.

Тогава са издигнати църквата, жилищна сграда и няколко параклиса. Иконите в църковния олтар са изрисувани от проф. Георги Богданов, а самият олтар е резбован от софийските майстори Мирчо Радулов и Коста Диноев. Всички предмети от интериора на храма – съдове, полилеи, икони, килими и др., са дарени от богомолци. През 1957г. е построен параклисът ”Св. Св. Козма и Дамян” и в олтара му е вградено аязмо.

В момента параклисът се ползва като зимна черква. В манастирът се влиза след като пресечете Владайската река. Когато влезете в манастира, ще се очаровате колко е подреден и чист. Тук ще намерите спокойствие и ще се пречистите.

Ще чуете истински истории за чудеса и изцеление и ако вярвате, то ще споходи и вас. В манастирът често се правят сватби и кръщенета, както и курбани за здраве. Не пропускайте това място.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook