img

Гриша Георгиев е най-тежкият човек в България – 256 килограма! (ВИДЕО)

/
/
/
1742 Views

60-годишният врачанин Гриша Николаев Георгиев е носител на безпрецедентен рекорд.

С потресаващите си 256 килограма, в момента той е най-тежкият жив българин, съобщава BulNews.

Георгиев не претендира за точност в теглото си, туй като последно е имал достъп до специализиран кантар миналата година. Оттогава, по думите му, той е качил и още някое друго килце.

Гришата живее във врачанското село Лиляче. Той е познат на доста хора в областта, но не с теглото си, а с непреклонния дух и доброто си чувство за хумор. Ако някои се питат дали килограмите му тежат цял живот, могат да останат изненадани от фактите. Преди Гриша е бил строен като фиданка, но след казармата и сватбата е започнал да си похапва солидно и да води бохемски живот. Година след година килограмите започнали да се трупат, а движенията на мъжа ставали все по-ограничени. Така в последните години начинът на живот на мъжа си казал думата и той останал прикован на легло в дома си.

Гриша се придвижва и обслужва много трудно, като най-голямо мъчение изпитва при ставане от леглото, къпане и излизане до двора, където много обича да седи с прохладните летни вечери. Веднъж седмично в дома му идва жена, която да почисти дома му и да му помогне в нелеката борба с килограмите.

Гришата е горд баща на три деца, които са големи и вече са го дарили с внуци. Те обаче живеят в чужбина, защото тук не са могли да намерят реализация с достойно заплащане. За да издържа семейното огнище и да може Гришата да живее, съпругата му също се труди в чужбина, но наскоро е получила травма на крака и в скоро време ще се прибере при него. Притесненията на най-дебелия мъж в страната са, че след като жена му се върне, няма да могат да свързват двата края.

Институциите във Враца за запознати със състоянието на Гришата. За да го пенсионират по болест е трябвало няколко лекари да отидат в дома му и на място да извършат всички прегледи, защото не е имало никаква възможност да го отведат в болницата и да го тътрят по всички кабинети. На практика в момента той получава инвалидна пенсия за 100 процентовата си неподвижност, високия холестерол и други съпътстващи проблеми. Отпуснатите му пари обаче са едва 310 лева на месец. Ако не са съпругата му и децата му, които му помагат финансово всеки месец, той няма как да оцелее.

Доскоро Гришата не смеел да поеме риска за операция и поставяне на пръстен на стомаха, защото се съмнявал, че ще се събуди. Днес обаче той е повече от сигурен, че трябва да рискува. Мъжът иска да живее пълноценно и ще се бори със зъби и нокти да не го сполети съдбата на предишния рекордьор по килограми от Стражица Иван Генов, който почина в страшни мъки през март 2014 година.

„Искам да си направя операцията, защото в противен случай ще умра“, споделя големият мъж. Той е проучил къде са най-добрите специалисти и е установил, че най-добрите грижи се полагат в Турция, но лечението струва непосилните за него 20 000 долара.

Освен от операция, мъжът се нуждае и от усилена количка за предвижване, усилена тоалетна и легло, от което да може да става по-лесно.

Гриша Георгиев моли за подкрепа и помощ, за да продължи да живее.

Източник: Дунавмост

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook