img

Говори дъщерята на убитата Теодора Бахлова (видео)

/
/
/
455 Views

Както Burgas24.bg съобщи Бургаският районен съд присъди 4 години и 6 месеца лишаване от свобода на Диян Дичев, сочен като помагач на Станимир Рагевски – обвиняем за бруталните убийства в Бургас, разтърсили обществеността през отминалата година.

Дичев е основен свидетел по случая с екзекуциите на брокерката Теодора Бахлова и 28-годишния Юмер.

„Тялото на майка ми е стояло няколко месеца в негов имот. За мен това не е лично укривателство. За мен това е пряко съучастничество и укриване на две жестоки убийства“, каза пред NOVA Християна Радоева, дъщеря на убитата Теодора Бахлова.

Дичев е собственикът на ресторант, който лично посочи мястото където в торби бе намерено тялото на Юмер, а по-късно и мястото в бургаските гробища, където са част от останките на убитата брокерка Теодора Бахлова.

На брифинг 8 октомври миналата година бе оповестено, че в Дичев е открит пистолетът с който са застреляни двете жертви, а частите от тялото на Бахлова са изхвърлени от самия него в канализация пред дома на готвача. Намерен е и телефонът използван, за да бъде извикан Юмер за среща с екзекутора си.

„Открит е и саблен трион, електрическата част от който е намерена в междуетажна площадка в кооперацията, където живеел Дичев. Вътре в пластмасовата му част е намерена тъкан, която в резултат на изготвената ДНК експертиза е установено че е на Юмер Мехмед. Същевременно нож, който съответства на марката на този електрически инструмент е намерен в автомобила на Рагевски“, каза Георги Чинев, окръжен прокурор.

Въпреки наличните факти обаче към този момент прокуратурата не е повдигнала ново обвинение на готвача в по-тежко, а именно съучастие в бруталните убийства. В съдебната зала Дичев отрече съучастие, но призна, че е знаел два дни след смъртта на брокерката, че е убита.

Постановената присъда за укривателство и липса обвинение за съучастие обаче надигна вълна от недоволство в социалните мрежи и призиви за протести.

Деян Дичев всъщност се оказва важен, ключов свидетел заради което може никога да не получи по-тежко обвинение.

„Ако тази присъда влезе в сила, има срокове които ще прекратят изцяло възможността на прокуратурата да повдигне обвинение за съучастие в случай, че такива данни има по другото дело. Към настоящия момент Окръжната прокуратура в Бургас е счела, че такива данни няма“, заяви адвокат Димитър Вълчев.

Апел към върховната наказателна власт обаче за пръв път дойде и от самото държавно обвинение.

„Апелирам българския законодател да преразгледа състава на личното укривателство и да го приведе във вид, който да е адекватен и към такива ситуации, като сегашната“, обясни СНХ – прокурор Христо Христов.

Очаква се след последната комплексна съдебно-медицинска експертиза да стартира и тежкия процес срещу Станимир Рагевски.

Източник: Пловдив 24

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook