img

Господ забавя, но не забравя: Убиецът на сестри Белнейски е мъртъв!

/
/
/
476 Views

Убиецът на сестрите Росица и Христина Белнейски от Пазарджик е мъртъв, твърдят хората от града. Много години след зверското престъпление, те все още говорят със страх и предпазливо по тази тема.

В затвора с доживотна присъда е Лазар Колев, който според хората е напълно невинен. Той дори успя да осъди държавата ни в Страсбург, припомня Скандални.

Открай време всички твърдят че в ужасното престъпление е забъркана много влиятелна личност. Всички структури в държавата направили всичко, за да набедят Лазар Колев и да спасят кожата на убиеца.

Сега в Пазарджик се говори, че Господ е дал своята присъда и силната личност, убила девойките, вече не е между живите. Той е издъхнал в зверски мъки от коварна болест.

Въпреки това страхът да се обсъжда темата продължава да е огромен.

Наказателното дело за двойното убийство бе едно от най-скъпите дела в българското правораздаване и по него бяха разпитани стотици свидетели, сред които и други съкилийници на Колев от ареста в София. На 10 юни 2011 г. Окръжният съд в Пазарджик с председател съдия Ивета Парпулова даде на единствения обвиняем Лазар Колев доживотен затвор без право на замяна.

През ноември същата година апелативните съдии в Пловдив потвърдиха изцяло решението на колегата си, но върховните магистрати по-късно върнаха делото за ново разследване. В крайна сметка на 21 май 2014 г. Колев окончателно получи доживотното си наказание и мегаделото вече е в историята.

Досъдебното производство, което бе образувано срещу неизвестен извършител заради открит ДНК материал от второ лице, участвало в изнасилването на двете момичета Белнейски, е спряно.

Ако се появят нови факти по случая отпреди 11 години, досъдебното производство ще бъде подновено, но на този етап няма такива изгледи. Според обвинителния акт срещу Лазар Колев в пияно състояние е качил в колата си на бул. “България“ в Пазарджик в нощта на 28 януари 2006 г. двете сестри. По пътя оставя по-малката сестра при свой неизвестен до момента приятел и продължава с Росица, а два дни по-късно обезобразените им тела са намерени край партизански паметник до Брацигово.

Обезобразените и голи тела на 18-годишната Росица и 15-годишната Христина са открити на 31 януари от овчаря Георги Дерменджиев в местността Грамадите, на няколко километра от Пещера. Няколко дни преди това около полунощ на 28 януари те напускат заведение в центъра на Пазарджик, където се забавлявали със съученици. Разделят се с приятелите си и тръгват пеша по централния бул. „България“ към гарата, където живеят.

След този момент следите им се губят, докато не са намерени тeлата им. Майката Фани и бащата Стоимен подават сигнал в полицията за изчезналите си деца едва на 30 януари, но вече е безвъзвратно късно.

Източник: Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook