img

Горещи разкрития за безпрецедентния обир на 500 000 лева в Монтана!

/
/
/
545 Views

Двама младежи измислили и извършили големия обир на 500 000 лева в хипермаркет от веригата „Кауфланд“ в Монтана. Те са заподозрени, а дебелото над 100 страници дело е в Районната прокуратура, съобщи зам.-директорът на ОД на МВР комисар Цветомил Христов.

За да задигнат половин милион лева, младежите заложили много на предварителна подготовка и познаване на пропуските в системата за сигурност, коментират разследващите. Те прибрали парите мирно, без насилие и оръжие и офейкали, уточнява Bulnews.bg.

Жената, предала оборота от близо половин милион на инкасото менте, без да  го познавала. До самоличността на топ обирджиите се стигнало след усилените действия на разследващите съвместно с Главна дирекция Национална полиция. Съдействали са им криминалисти от Главна дирекция Полиция сектор „Телефонни измами“. По неофициална информация обаче лицето на мнимият гард не се вижда добре на снимката от камерите.

Работещите в „Кауфланд“ подозират, че той е бивш служител на охраната и добре е познавал условията , изискванията и начина на работа и предаване на инкасото. Неговият човек го очаквал, за да поеме торбите с парите. Колата най- вероятно също е била с обозначителни знаци на охранителната фирма и е била оставена на паркинга. Според запознати с политиката на фирмата паркингът не се охранява, а видеонаблюдение е осигурено само вътре в магазина, където се следи за кражби от клиентите. Разпитани са охранители, служители от обслужващия персонал и управителя на фирмата.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook