img

Гореща информация от Прокуратурата за пребития зам.-кмет на Ловеч

/
/
/
234 Views
loading...

Кметицата на Община Ловеч Корнелия Маринова ще дава обяснения за заплахите срещу заместника й Цветан Георгиев, който в четвъртък сутринта беше пребит, съобщава „Труд”.

Управничката на града ще бъде питана за информацията, с която разполага по повод на нейните публични изявления малко след инцидента. На брифинг Маринова заяви: „Имаме нашите съмнения от кой сектор може да бъде атакуван Цветан Георгиев. Подали сме два сигнала до прокуратурата за нарушения в сектора на дърводобива, има отправени директни и индиректни, вербални заплахи от този сектор към зам.-кмета. За мен вероятността е на 90 процента, че нападението идва поради стриктно изпълнение на служебните задължения на Георгиев”.

От общинската администрация споделиха, че разследващите са изискали всички преписки по обществените поръчки и по дейностите с дърводобив. Твърденията, че Георгиев лично е депозирал сигнали срещу дърводобивни фирми засега не се потвърждават.

„Но това не е и негова работа, има си служители, които да сигнализират за констатирани нарушения”, коментират запознати със случая. Криминалистите в Ловеч изясняват защо Георгиев е бил и какво е правил на въпросното място в момента на нападението . „Усилено се работи по разкриването на извършителя и причините за побоя. Проверяват се всички възможни версии. Изяснява се дали е имало закани за саморазправа срещу потърпевшия.Убеден съм, че много скоро ще стигнем до извършителя на престъплението и ще разберем причината за деянието”, коментира лаконично окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Той допълни, че до момента Цветан Георгиев не е бил обект на разследвания.

От пресслужбата на Окръжната прокуратура в Ловеч информираха, че Георгиев е бил нападнат около 7,30 часа на 10 май от лице със строителна каска на главата и с маска за обезпрашаване от тензух на лицето. Неизвестният извършител налетял на зам.-кмета в гръб и го ударил с твърд предмет. Изненадан Георгиев се обърнал и бил цапардосан в лицето и му е счупен носът. Когато паднал на земята, последвали още два силни удара в крака, в резултат на които му е натрошена подбедрицата. Веднага след това биячът избягал. Потърпевшият е в болница. Жители на Ловеч, които отдавна познават Георгиев, споделят, че в продължение на над 10 години е бил зам.-кмет на Угърчин. „Имаше един човек, който си вършеше съвестно работата и му видяха сметката”, коментират ловчанлии.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!