img

Голям резил като за последно за „фермерите” по БТВ

/
/
/
495 Views

Преди зрителите да видят големия финал на „Фермата”, шестимата финалисти – Веселка, Валерия, Камелия, Яни, Иван и Чавдар – гостуваха в сутрешния блок на bTV.

След месеци в дълбокомислени приказки за оцеляването на традициите, за „моста на времето”, който трябва да свърже поколенията, финалистите в аграрното шоу с патриотични амбиции поднесоха поредното разочарование.

На фона на претенциите на продуцентите Иван и Андрей да запознаят хората с изконните български ценности и бит, най-добрите „фермери” не успяха да отговорят на елементарен въпрос за традиционен български занаят.

За да направи връзка със следващия репортаж, посветен на знаменит български майстор, водещата Диана Любенова зададе прост въпрос: „Знаете ли какво е мутафчия?”

Уви, оказа се, че никой от финалистите в посветеното на българските традиции шоу не знаеше, че става въпрос за човек, който прави дисаги, черги, колани и други изделия от усукато влакно от животинска козина. Макар че занаятът е почти изчезнал, значението на думата е въпрос на обща култура, защото е основа на фамилното име на много българи.

В гостуването на фаналистите от „Фермата” имаше и друг любопитен момент. Камелия, която е една от основните фаворитки за победител, заяви, че е останала неразбрана в предаването. Тя коментира, че след като е живяла доста време в САЩ, тя се е сблъскала с българската реалност и е установила, че тя е нетолерантна и насочена остро срещу всяко различие.

От думите ѝ стана ясно, че Камелия се чувства по-близка до американските ценности в това отношение.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook