img

Глобяват Слави с 30 бона заради цинизми в ефир

/
/
/
265 Views

Евгени Димитров-Маестрото, който е реалният собственик на телевизията на Слави Трифонов „7/8 ТВ“, ще отнесе огромна глоба заради нарушаване на куп разпоредби от Закона за радиото и телевизията, научи ТРГ.

Пилотните хумористични предавания на Дългия при премиерата на канала в понеделник в час, в който децата сред зрителите му все още са будни, бяха изпълнени с цинизми.

Вулгаризми, полу-цензурирани псувни и всевъзможни нецензурни изрази се лееха между 20,30 и 22,00 часа в ефира на частния национален канал. Редакцията на Lupa.bg попита члена на Съвета за електронни медии Бетина Жотева във връзка с нарушенията, като тя увери, че експертите на медийния регулатор вече следят под лупа и тази телевизия и в случай, че се установи погазване на закона, следват санкции.

Глобяват Слави с 30 бона

Според текстовете от кодекса, при създадена опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата заради цинизми в ефир, глобата е в размер от 15 до 30 хиляди лева.

Бившият шеф на СЕМ доц. Георги Лозанов коментира пред Lupa.bg, че Трифонов многократно е глобяван от регулатора и като водещ на бившето предаване „Шоуто на Слави“ по Би Ти Ви именно заради такива нарушения. Т

ой напомни и че утежняващо обстоятелство за Дългия е силния интерес на подрастващите към неговите предавания и самата му личност, както и че учиндолецът е приковавал детския интерес през годините, включително чрез включването на малчугани в своите предавания не само в ролята им на певци и актьори, но и като коментатори. Според Лозанов е твърде възможно стартът на „7/8 ТВ“ да бъде белязан от солидни глоби.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook