img

Главсекът на МВР с горещи данни по случая с отвлечения и пребит Стайко Стайков

/
/
/
467 Views

Получен е сигнал за човек в безпомощно състояние, който се намира на паркинг, научи Trg.

Към мястото е тръгнал екип на спешна помощ е изчакан от човека, който е подал сигнала. Той ги е отвел до къща, където Стайко Стайков е прегледан в близката къща. Това съобщи на извънреден брифинг главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов.

Синът на Миню Стайков бе открит в столичния квартал „Бояна“, като стана ясно, че е бил отвлечен и пребит.

„Лекарите са го закарали в Пирогов. След като е закаран в болницата, в СДВР е подаден сигнал, че същият е бил отвлечен. Това става ясно от думите му при първоначалните прегледи. Казал е, че е отвлечен. Сигналът е подаден от близък приятел в 9:12 часа”, каза още комисар Иванов.

От думите му стана ясно още, че снощи между 20 и 21 часа такси е откарало Стайков до един от адресите, на които пребивава, след което е поет от охранителите си. „Бил е прегледан от лекар. Ние не сме били уведомени по никакъв начин. От началото на септември той е обявен за издирване. Не сме имали сигнал от никъде за някакви неправомерни действия спрямо него. Близките ми твърдят, че от времето, когато е обявен за издирване, не са имали контакт с него.

През това време са проведени много оперативни мероприятия за установяване на местонахождението му”, поясни главният секретар на МВР.

„Нямаме информация за извършено отвличане. Не знаем дали за него е плащан откуп. Лекарят, който го е прегледал, е установен. На по-късен етап ще разговаряме с него”, каза още главен секретар Ивайло Иванов.

„Имал е рана на главата. Другите травми – охлузвания. Таксито е спряло пред тях и го е оставило. Не е бил изхвърлян от колата“, съобщи още главният секретар на МВР.

От думите на Ангел Кънев, прокурор от Специализираната прокуратура, пък стана ясно, че днес, малко преди да бъде подаден сигнал за инцидента със Стайков на телефон 112, в прокуратурата е входирана молба, в която синът на Миню Стайков съобщава, че вчера (неделя) е разбрал, че е обявен за издирване.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook