img

Гигантът „Теклас“ стъпва в Северозапада, отварят се много работни места

/
/
/
227 Views

„Теклас“ е дългоочакваният голям инвеститор, който стъпва във Враца. Компанията ще изгради в града шестия си завод на територията на България, научи Trg.bg.

„Теклас“ произвежда каучукови водни съединени и пластмасови изделия за най-големите в автомобилостроенето и е избрала Враца за най-новата си фабрика, става ясно от изявление на кмета на града Калин Каменов, пише money.bg.

В началото компанията ще наеме 500 души, а на по-късен етап техният брой ще се удвои. На компанията вече са предложени няколко терена, предстои тя да избере къде ще вдигне завода си. Изграждането му ще продължи 6 месеца.

„Теклас България“ е собственост на турската Teklas Kauçuk Sanayi ve Ticaret. Българското подразделение вече притежава четири завода в Кърджали и един в Крумовград. За „Теклас“, която откри първата си дейност у нас през 2004 г., работят над 2 100 души.

Във Враца ще бъде отворен и завод на „МД Електроник“, като инвестицията в него е около €11 милиона. Във фабриката ще бъдат наети 1 000 души.

Автомобилният сектор се превръща във все по-важен за България. По данни на Министерство на икономиката през 2018 година са направени инвестиции в размер на близо 200 милиона лева и са открити нови 3 200 работни места

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!