img

Геолози със страшно предупреждение: Апокалипсисът е близо, а причината е…

/
/
/
694 Views
Геолози предрекоха глобален катаклизъм, съобщават световните осведомителни агенции.

Според експерти от университета на Отаго в Нова Зеландия, глобалното затопляне ще доведе до страшни последици за Земята. Учените са на мнение, че след време разтворения кислород в морската вода ще намалее катастрофално, което ще се окаже и катастрофално за човечеството.

Геолози изследвали съдържанието на изотопи на урана в седименти, някои от които датират отпреди около 100 милиона години, на териториите на Англия и Италия.

Това позволило да се прецени не само какво е било количеството кислород в древните океани, но и да се изяснят причините за намаляването му.

Оказало се, че по време на т.нар. второ океанско аноксично събитие преди 94 милиона години голямо количество въглеродни съединения попаднали в океаните, като за това допринесло значителното съдържание на въглероден газ в атмосферата.

По думите на учените, сега концентрацията на парникови газове в резултат на човешката дейност е по-бърза и характерната за кредата степен на лишаване от кислород ще бъде достигната след стотици хиляди, а не след милиони години./Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
loading...

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!