img

Фандъкова затапи Манолова с тежки думи за боклуци

/
/
/
490 Views

Когато госпожа Манолова обяви своите идеи и проекти, съм готова да коментирам всички тях. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова  в отговор на въпрос как ще коментира основния си опонент за местните избори бившия омбудсман Мая Манолова, научи ТРГ.

„Засега заявките, които чувам не само от нея, но и от останалите кандидати за приоритети програми, не виждам нищо, което да е по-различно от това, което ние вече правим и сме готови с конкретни проекти да представим пред хората“, добави още Фандъкова.

Столичният кмет отговори и на въпросите, които Мая Манолова отправи по-рано през деня към нея чрез медиите, свързани с почистването на столицата.

„Мисля, че г-жа Манолова като юрист знае отлично, че когато става въпрос за обществена поръчка, тя изисква дълъг период на реализация. По никакъв начин няма да направя София и почистването на града заложник на изборите.

Предишния път, когато правихме такава процедура, тя трая една година. Договорите за почистване, първите от тях, изтичат на 1 юни.

Сама разбирате, че няма как да чакаме изборите да приключат и след това да направим наистина София заложник и да я поставим под риск от кризата с отпадъците.

София е виждала такива кризи. Ние сме се борили с такива.

Днес имаме най-модерният завод за отпадъци в региона, който ни позволява да депонираме само 15 % от отпадъците на града.

Започнахме от депониране на 100 %. Това е голям екологичен проект“, коментира тя.

Фандъкова добави, че това, на което се залага, са максимални изисквания за подобряване на условията с подобряване на изисквания за максимален екологичен стандарт на камионите.

Според Фандъкова нищо от това за което говори Мая Манолова не е ново .

„Няма да участвам в битка за София“, категоричен бе настоящият кмет и допълни: „Аз участвам в състезание за развитие и промяна на града.“

В това състезание Фандъкова очерта три приоритета – развитието на кварталите и вътрешнокварталните улици, чистия въздух и техническото обслужване в Столична община.

Йорданка Фандъкова подготвя и сериозни нормативни промени. А именно да се отнема лиценза на фирми , които допускат некачествени ремонти.

Фандъкова заяви че само до момента санкцията за фирмата изпълнител на ремонта на Граф Игнатиев възлиза на над половин милион лева.

А на въпрос кой е любимият й европейски град Фандъкова бе категорична че това е София.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook