img

Фандъкова се разграничи от нападките срещу ПИК, изрепчи се на Мая Манолова

/
/
/
647 Views

„Много хора говорят затова, че тази кампания ще бъде кампания като на живот и смърт. За мен това никога не е било така, а да представиш новите си проекти и да отчетеш какво си направил. Бих казала, че за някои кандидати това е битка за София и власт“, заяви Йорданка Фандъкова, научи trg.

По повод публикуваните в ПИК  снимки на половинката на кандидата за кмет Борислав Игнатов, които от години са в порносайтове, Фандъкова заяви, че реакцията е лична, тъй като самата тя не веднъж е ставала обект на подобни атаки. „Аз самата съм била потърпевша от подобни публикации, знаете когато започне кампания се говори, че съм много болна от рак. За мен това е човешка реакция.

Никога не съм се бъркала в работата на медиите. Всяка друга реакция след това от различни лидери на партии беше партийна“, заяви Фандъкова.

За ремонтите в София и упреците към нея, кметът на София заяви, че застраховка срещу неправилно изпълнение са санкциите и тя е единствения кмет, който е налагал най-много санкции.

„Много настоявам и лично ще внеса искане за промяна, за да може изпълнителните и проектантите да носят персонална отговорност“, заяви още тя, като допълни, че ще се цели да се отнемат лицензи.

„Колкото и да не съм доволна от една фирма, ако тя е в списъка с обществените поръчки, аз не мога да й откажа. Дали ми харесва или не една фирма, аз не мога да реагирам в рамките на закона. Това би довело до още един механизъм за контрол“.

Фандъкова заяви, че хората ще решат какво ще стане на вота, но приоритетите които излагат останалите кандидати се покриват с направеното до момента и това, което тя си е поставила като план. Тя даде за пример въвеждането на дигитализацията, като дори обмисля зам.-кмет по дигитализацията, за да може общината да стане напълно достъпна в електронен вариант.

„Закона много ясно казва кога започва кампанията. Категорично няма да оставя задачите и работата заради подобни твърдения. Сега предстои последната сесия на Общинския съвет, където трябва да се внесе план за спасяване на 5 междублокови пространства в „Младост“, за да може един проблем да бъде решен. Много се извинявам, но ще си върша работата докато закона ми позволява“, заяви още Фандъкова в отговор на призива на Мая Манолова, че кметът на София трябва да напусне поста по време на кампанията.

Източинк: ПИК

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook