img

Ето за каква болест говорят грубите ръце и стъпала 

/
/
/
875 Views

 

Учени стигнаха до притеснително заключение, че загрубялата кожа на ръцете и стъпалата е признак на опасна болест. Те са открили връзка между грубата кожа на стъпалата ви и онкологично заболяване – наследствената форма на рак на хранопровода се причинява от удебеляване и загрубяване на кожата по дланите и краката.

При някои случаи положението се влошава до толкова, че хората е нужно с бръснач да отстраняват излишната кожа.

Мазолите и грубата кожа на стъпалата често се получават като резултат от неправилно избрани обувки, дълга разхода или често ходене на токчета. Според ново изследване обаче, това може да се дължи на много опасна и коварна болест. Учени от университета „Кралица Мери”, намиращ се във Великобритания, откриват връзка между сухите мазоли и грубата кожа и наследствената форма на рак на хранопровода.

Генът iRHOM2, отговорен за заболяването, всъщност оказва огромно влияние върху състоянието на кожата ви – регулира съдържанието на кератин, от който зависи главно състоянието на ноктите и косата. Ако количеството му е над нормата, то най-горния слой на епидермиса няма време да се актуализира достатъчно бързо и това прави кожата груба.

 

Източник: jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook