img

Ето това малко момиченце накара целия свят да говори за България

/
/
/
419 Views
loading...

Българче спечели конкурса Мини мис Свят. Варненката Бриана Петрова спечели златната корона преди дни в международния конкурс, провел се в Солун, Гърция. Бриана е родена на 16 юли 2009 г. във Варна. Ученичка е в 3-ти клас в СУ „Гео Милев“. Наричат я детето чудо, защото освен с красота, поразява и с таланти, пише Actualno.com.

Ето това малко момиченце накара целия свят да говори за България

Започва да свири на пиано на 4 годишна възраст в школа „Ритъм и звук“ с художествен ръководител Наталия Стойнева. Явява се на много национални и международни конкурси, където печели престижни награди като лауреат 1-ва степен (Белград, Хърватска, Испания, Австрия, Черна гора и др.).

На 6 години започва да танцува латиноамерикански танци в КСП „Кристал“ – Варна, с който участва в много национални и международни конкурси, както индивидуално, така и с партньора си Ники Джамбазов, с когото завоюват златни медали, не само в тяхната възрастова група, но и при по големите.

Ето това малко момиченце накара целия свят да говори за България

Освен с пиано и танци се занимава и с поп и джаз пеене във Фондация „Звезди на изкуството“ с вокален педагог Мила Маврова, където също печели много престижни награди. Член е в клуба на „Успелите деца на Фондация Бербатов „.

Също така взима участие и в благотворителни проекти и каузи за децата в неравностойно положение „Системата ни убива“, със съдействието на Габи Шкодрова.Въпреки крехката си възраст до момента има завоювани 50 златни медала, 3 сребърни, 3 бронзови и много купи. Не случайно я наричат „детето чудо“.

Ето това малко момиченце накара целия свят да говори за България

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!