img

Ето каква собственост е имал Стефан Шарлопов и какво остави на децата си!

/
/
/
1233 Views

Стефан Шарлопов започва бизнеса си с търговия. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ от където получава прозвището си „Краля на кроасаните“.

За известно време е собственик и на „Девин“ и успява да наложи марката като една от най-силните на пазара на минерални води и я продава на Австрийски инвеститор. Шарлопов открива и верига хотели насочени към спа-туризма и се превръща в един от най-успешните хотелиери в страната.

Към днешна дата компанията на милионера „Шарлопов Груп“ притежава и управлява 7 хотела, един от които в Швейцария, една бижутерска компания и стоково тържище. Безспорно, най-впечатляващ и в същото време най-луксозен е „Созополис“, разположен на южното черноморско крайбрежие, на 2 км от град Созопол. Комплексът е проектиран и изпълнен като реплика на стария Созопол, функционира като селище от затворен тип. Сред собствениците на къщите са, разбира се, богаташи, доста от които руснаци, плащали от 700 хил. евро нагоре за тях.

Втората перла в хотелската империя на Стефан Шарлопов е петзвездният „Парк Хотел Пирин“, разположен върху западните склонове на Пирин планина край устието на живописната река Санданска Бистрица. След като хотелът минава във владение на „Шарлопов Груп“ става първият БГ хотел, получил отличие за качество от Европейската СПА асоциация – свидетелство, че отговаря на всички съвременни изисквания за уелнес, спокойствие, чистота и качествено обслужване в стилна обстановка.

Хотелът на „Шарлопов Груп“ в Сандански е предпочитан за отдих от родните ВИП-персони

Третото място в класацията с хотели е за четиризвездният „Палменвалд Шварцвалдхоф“. Намира се в Кнайп и климатолечебен курорт Фройденщат, в Баден-Вюртемберг, Германия. Стефан Шарлопов го придобави преди 8 години, като реконструира, реставрира и модернизира хотела, който е обявен за паметник на културата.

Шарлопов придоби „Палменвалд Шварцвалдхоф“ в Германия през април 2010 година

Във Велико Търново „Шарлопов Груп“ притежава четиризвездният „Гранд Хотел Янтра“, който се намира в старата част на града. Сградата също е паметник на културата с уникално разположение – намира се на площад „Велчова завера“ под Самоводска чаршия, а панорамната му гледка разкрива величествената красота на архитектурния резерват Арбанаси, крепостта Царевец и историческия хълм Трапезица.

В зимния курорт Пампорово Шарполов управляваше „Гранд Хотел Мургавец“ с всякакви СПА-екстри – басеини, сауни, парни бани, и отлични условия за целогодишен туризъм. И в друг спа курорт и в сърцето на Родопите, Девин, холдингът на дипломирания журналист е собственик на четиризвездният „СПА Хотел Девин“.

Към Боженци Стефан Шарлопов имаше по-специално отношение. Преди доста година в селцето с над 600-годишна история, е първата му нощ като двойка с втората му съпруга Бояна. Затова и след време бизнесменът изгради еко къщи, в които влюбени двойки да отсядат в хармония с природата, сред спокойствие и красиви пейзажи и да се пренесете в забравени времена под въздействието на невероятната българска възрожденска архитектура.

Любимата на бизнесмена от еко селището му в Боженци – Шарлопова къща, в чийто интериор присъства автентични предмети и произведения на изкувството

Една от последните дъщерни компания, създадени от Стефан Шарлопов, е регистрираната преди две години
„Е енд Ес Уотчис енд Джулъри“. Амбицията му е да я превърна в лидер на пазара за луксозни часовници и бижута. В съдружие с Шарлопов влиза Мария Тепеликян – Ерик Тепеликян, съпругата на официалния представител на марката „Шопар“ за България Ерик Тепеликян.
Извън хотелския бизнес Стефан Шарлопов регистрира и фирмата „Роял Сторидж АД“ с предмет на дейност отдаване под наем на търговски складови площи и помещения. Понастоящем извършва дейност като стоково тържище с огромна административна сграда на два етажа и складова база, разгърнати на обща площ от 14 505 кв.м.

Тъй като приживе Стефан Шарлопов не обичаше да парадира с богатството си, малцина знаят, че сред движимито имущество на „Шарлопов Груп“ фигурира и хеликоптер. Купи го обаче, не за чеша егото си с него, а за да стига по-бързо от Созопол до София. „Това е важно за мен, тъй като делата ми не чакат. С него и по-бързо ще се връщам в рая на земята“, казваше приживе Шарлопов.

А Раят му бе върху скалистия полуостров Колокита, в неговия „Созаполис“…

За хеликоптера в „Сопозолис“ е изградена специална площадка за кацане.

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook