img

Ето каква е истината за масовата измама с новите лични карти! Вижте как ще ни цакат!

/
/
/
1191 Views
Поредната замаскирана далавера на управлението на правителството на Бойко Борисов остава абсолютно неглижирана от прокуратурата. По традиция. Този път с т.нар. „нови лични карти“.

Поръчката за „подобрени“ лични карти се очертава за около 600 -700 милиона лева, предава Afera.bg. Да върнем за кратко обаче хрониката назад във времето. През 2007 година тогавашният вътрешен министър Румен Петков посещава Рим, за да договаря с Италианските власти направата на български паспорти с много добра защита. Италианците предлагат да вложат 30 милиона евро. На Петков не му стига министерското време, но пък Михаил Миков в качеството му на вътрешен министър подписва договора със „Сименс“. При Цветан Цветанов „трагедията“ с личните документи бе скандална, той подписа анекс към договора.

Апропо, италианците изчисляват още в началото на договарянето, че за четири години ще спечелят 150 милиона евро и то без България да дава стотинка нито за машини и т.н., като всичко идва от тях, плюс това е на държавно ниво – от монетния им двор.

При Цветанов гръмна скандала с проблемите с издаването на новите документи за самоличност.

При второто правителството на Бойко Борисов, отново на ход е далаверата с личните карти. НИКОЙ ОБАЧЕ НЕ КАЗВА ДОСЕГА КЪДЕ Е ИСТИНСКАТА КРАЖБА. ЕТО Я:

В парламента Цветан Цветанов предлага личните карти, които за пореден път ще бъдат „обновявани“, да са с безконтактен чип.

Защо предлага Цветан Цветанов личните карти да са с безконтактен чип?

Защото ако са с контактен чип, четецът за контактен чип за лични карти струва 10 евро. А четецът за карти с безконтактен чип – проверка на АФЕРА показа, че най-евтиния на пазара струва 130 евро. И сега внимание!: това означава, че всяко едно учреждение, което ще работи с тези лични карти, или всеки, който иска да участва в електронно гласуване, трябва да си купи такъв четец.

Очаква се най-вероятно фирмите, които ще го продават да са една или две. Те трябва да бъдат сертифицирани, за да може човек да използва тези четци.

И ТОГАВА ЦИФРАТА, КОЯТО ЩЕ СЕ „НАБИЕ“ В ТЕЗИ ПОДБРАНИ ФИРМИ, ЩЕ РАВНЯВА НА ОКОЛО МИЛИАРД ЛЕВА!

Вътрешният министър Румяна Бъчварова рече, че личните карти щели да струват, колкото и сега. Да, те ще струват, колкото сега, ОБАЧЕ, КАТО ИСКАШ ДА Я ПОЛЗВАШ ТАЗИ КАРТА, ЩЕ ТРЯБВА ДА ДАДЕШ ОЩЕ 300 ЛЕВА!

А ФИРМИТЕ, КОИТО ЩЕ ПРОДАВАТ ТЕЗИ ЧЕТЦИ, ВЕЧЕ МОЖЕМ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ КОИ /ЩЕ/ СА. И как изобщо няма да имат нищо общо с ГЕРБ, Цветанов и Борисов.

На практика, шегуват се спец. експерти пред АФЕРА: „Цветанов няма да вземе нищо от обществената поръчка, но по-късно, чрез четците ще получи поне пет пъти повече“.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

1 Коментари

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook