img

Ето как ще изглежда Земята без сегашните континенти след 200 милиона години (ВИДЕО)

/
/
/
795 Views

Независимо как ще изглежда планетата в бъдеще, новото оформление на континентите води до редица интересни въпроси.

Земята постоянно се променя. Въпреки че не сме наясно с това, факт е, че всяка година тектоничните плочи се движат около планетата с по няколко сантиметра.

Разположението на континентите, както го познаваме днес, започва да се създава преди 180 милиона години, когато супер континентът, наречен Пангея, започнал да се разпада.

Ето как ще изглежда Земята без сегашните континенти след 200 милиона години (ВИДЕО)

Списанието  “The Conversation” публикува интересна прогноза за това как планетата Земя може да изглежда в бъдеще. Учените са уверени, че в бъдеще ще бъде създаден нов супер континент и повторно разпадане на по-малки нови континенти.

Разбира се, това няма да се случи в нашия живот – учените смятат, че създаването на нов супер континент ще отнеме 200 до 250 милиона години. Интересно е обаче да се прогнозира как ще изглежда този супер континент и какво ще се случи със съществуващите континенти.

Видеото обяснява идеята им и те изчисляват, че ще има четири нови супер континента.

Въпреки това, независимо как изглежда планетата Земя в бъдеще, новото оформление на континентите води до редица интересни въпроси, като например какъв ще бъде климатът на Земята? Ще бъде ли адаптиран животът към тези големи тектонски промени? И може би най-важното е, дали човечеството ще преживее създаването на нов супер континент?

Ето как ще изглежда Земята без сегашните континенти след 200 милиона години (ВИДЕО)

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook