
Ето как се правят прочутите гомелски кюфтета – който ги е опитал, са му станали любими!
Задължително пригответе тези кюфтета по тази рецепта, защото от ТРГ сме сигурни, че ще останете доволни.
Необходими съставки:
500 гр. пилешко филе (свинско)
250-300 гр. гъби печурки
100 гр. твърд кашкавал
1 лук, сол, черен пипер, зелен лук, магданоз и копър по вкус
Панировка:
2-3 картофа
1 яйце
Брашно
Олио за пържене
Приготовяне:
Обелете лука, нарежете на тънки кръгове и го запържете с малко олио. Нарежете печурките на ситни кубчета и ги добавете към лука. Запържете до пълна готовност. Нарежете на ситно зелен лук, магданоз и копър и настържете
кашкавал.
Добавете всичко нарязано към лука и гъбите, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер. Нарежете пилешкото филе на 4 еднакви парчета. Направете от тях пържоли. Върху всяка пържола постави пълнеж и загъни под формата на кюфте.
Подгответе панировката.
Настържете картофите. Разбъркай яйцето. Изсипете брашното в отделна купа. Оваляйте кюфтетата в брашното, после в яйцето и след това в настъргания картоф. Загрейте олио в тиган. Запържете кюфтетата до
златна коричка.
Сложете кюфтетата в топлоустойчив съд, покрийте ги с капак и сложете да се пекат в фурната на 180 градуса за още 20-30 минути. Кюфтетата могат да се сервират със зелени салати или пресни зеленчуци. Ястието е много вкусно и насищащо – след такава вечеря близките Ви ще останат много доволни.
Източник: infoburgas