img

Ето как да се грижим за жива коледна елха

/
/
/
168 Views

Представяме си колко различен би бил света, ако всички купувахме разсадени в саксии коледни дръвчета и след това ги засаждахме в междублоковите пространства, парковете и покрайнините на градовете – разликата за всички би била огромна, пише лайфстайл.

Тенденцията да си купуваме жива елха изглежда е още по-популярна тази година, но много малко хора ще успеят да запазят дръвчетата си живи до пролетта.

Обикновено, продаваните живи дървета са вид ела или смърч, за които би било пагубно да стоят в хола до камината. Тези дървета са били засадени на открито и генетиката им забранява да бъдат гледани на закрито.

Можем да вкараме живото дърво на топло, но само за Бъдни вечер и Коледа, като дори този кратък престой би имал негативен ефект върху здравето му. През останалото време можем да позиционираме дръвчето на терасата или двора, където ще му се радват и съседите.

Важно е да не забравяме да поливаме елхата, когато почвата изсъхне напълно, защото тези видове имат нужда от вода и през зимата.

Добре е да покрием и обградим саксията със сухи листа и треви, защото корените не бива да замръзват.

Напролет можем да изберем дали да запазим елхата си в саксия, или да я засадим навън. Ако предприемем втория вариант, то е добре да имаме предвид, че температурите и условията за пресаждане са подходящи към края на март или началото на април.

Марица

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!