img

Ето как да разберем дали на една кола ѝ е превъртян километража

/
/
/
867 Views

Автопаркът в България е сравнително стар – почти всеки втори автомобил, който се движи по пътищата на страната, е на около 20 години.

Българинът купува предимно коли втора ръка, затова и търговците не рядко намаляват километрите, за да вдигнат цената на автомобила. Често се случва, докато стигне до България, километражът да бъде превъртян наполовина. Стига се дори до двойно пренавиване – веднъж в страната, от която е внесена колата, и веднъж от търговците тук на място. Това обясни автомобилният състезател Румен Дунев пред Нова тв.„Специален софтуер в някои сервизи обаче показва дали километражът е превъртян. Все по-често хората проверяват реалните километри”, обясни Дунев.

По думите му често има разлики в реалните километри и това, което сочи километражът.

„Независимо от възрастта на автомобила – 5, 10 или 20 години – по-голямата си част колите са между 120 000 и 160 000 километра. При колите със съвременна електроника това може лесно да се установи”, посочи състезателят.

Той обясни, че е много важно при закупуването на кола тя да има сервизна книжка. „Вече сме се натъквали на книжки, които са изфабрикувани”, обясни Дунев.

Според него човек трябва да се усъмни още като види, че воланът, топката на скоростния лост и педалите са доста изтъркани.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

1 Коментари

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook