img

Ето как да перете, без да използвате прах за пране! Божи дар за страдащите от алергии:

/
/
/
285 Views

Възможно ли е ефективно пране без препарат? Оказва се, че можете ефективно да перете дрехите си, като използвате само естествени съставки, разбра ТРГ.

Праховете за пране, течностите или капсулите често причиняват алергични реакции и чувствителност на кожата. Това обикновено се проявява като сърбеж по кожата. За всичко са виновни химикалите, използвани в производството на перилни препарати . И така, как да го избегнете? Оказва се, че можете ефективно да перете дрехите си, без да използвате дразнещи продукти от магазините.

Какво средство за пране да купя?

Чудесна алтернатива на праха за пране или капсулите е сапунът за пране. Първо изберете най-подходящия за вас.

  • Класически домашен сапун. Той е органичен и без мирис. Не съдържа оцветители и консерванти. Освен това действа нежно на кожата и премахва мазните петна.
  • Марсилски сапун за пране. На първо място, той е нежен към кожата и тъканите. Производителите не го обогатяват с аромати и оцветители. Освен това е обогатен с глицерин и ефективно премахва петната.
  • Алепо сапун (или още сирийски сапун). Хипоалергичен е и не съдържа палмово масло. Подходящ е за пране дори на деликатни тъкани и ще се справи и с петна.

Био рецепти за пране

Ако вече сте избрали сапун за пране, сега вижте как да го използвате ефективно. Вземете малка кърпа и я навлажнете с вода. След това я натрийте добре със сапун от двете страни. Поставете кърпата в пералнята заедно с дрехите и задайте избрания режим на пране. Това е първият начин за изпиране със сапун .

Вторият метод е малко по-различен. Настържете малко сапун с едро ренде (най-добре е отделно ренде за нехранителни предмети). След това поставете всички стърготини в чорап. Направете възел отгоре и го поставете в барабана заедно с дрехите. Това е екологичен начин на пране.

Как да си направим домашен омекотител?

Вземете 1 литър дестилирана вода. Добавете 100 грама лимонена киселина и около 20 капки от любимото ви етерично масло. Омекотителят е готов. Можете спокойно да го изсипете в пералнята си.

Източник: За жената

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook