img

Ернестина Шинова: Смятаме, че лекарите са ни длъжни, но те не са машини (Вижте какво още разкри)

/
/
/
685 Views

Често наричат Ернестина Шинова д-р Стаменова, разбра trg.

Ернестина Шинова смята, че лекарите не са машини. Актрисата се превъплъщава успешно в ролята на д-р София Стаменова в хитовия медицински сериал по Нова тв „Откраднат живот“. Ернестина разкрива, че това е един от най-сложните образи в медицинския сериал.

Често по улицата или в магазина хората се обръщат към Шинова с д-р Стаменова. „Трябва да ти кажа, че вече така съм се сляла с образа, че отговарям на всички въпроси към д-р Стаменова“, казва актрисата, пише nova.bg, позовавайки се на вестник „Доктор“.

Ернестина разкрива, че образът на д-р София Стаменова е наистина сложен. „Това може би е един от най-сложните образи в сериала. Това е изключително труден, нестабилен характер на един силен човек, който такива неща е преживял, че вътрешно е счупен. И макар да е много силен като характер, просто не може да се събере. Всъщност д-р Стаменова не е еднозначен характер.

Тя е професионалист, добър човек, ще застане принципно винаги на страната на правилното. В същото време нейната собствена душевност е толкова емоционална и крехка, че спрямо себе си тя е най-жестока. Може би няма друг персонаж в сериала, който да се самонаранява, осъзнавайки какво прави.

Тя смята, че не заслужава любовта на двете си деца. Едното, което загуби, другото, което е била принудена да остави. Тя наранява себе си, просто защото смята, че не заслужава нито любов, нито признание. Тя е затворен, тежък характер на много, много наранен човек, който продължава да наранява – за щастие, не другите, а самия себе си“, казва Ернестина и допълва, че е много горда, че сериалът е спечелил лекарското уважение.

Лекарска професия

Откакто влиза в ролята на д-р Стаменова Шинова разбира много неща за лекарската професия. „Разбрах, че това не е професия, а мисия. Разбрах, че това е безкрайно себеотдаване. Но разберете, хора, те са страшно натоварени – и психически, и емоционално, по 24 часа. Защото ти не можеш да се съблечеш от съдбите на хората, които лекуваш. Ти не можеш да се измиеш от тях, не можеш да ги забравиш.

Някъде в подсъзнанието ти те оставят драскотини. И колко сме груби понякога, когато не разбираме ангажираността на лекарите с нашите болки – на физическо, на психологическо, на каквото и да е ниво. Ходим там и смятаме, че те са длъжни, длъжни, длъжни… Но те не са машини“, казва още екранната д-р Стаменова.

Източник: razkritia.comt

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook