img

Емидемиоложка: Сиропът от пелин лекува коронавируса

/
/
/
378 Views

Татяна Руженцова, която е доктор на медицинските науки и ръководител на отдела за клинични изследвания на Централния изследователски институт по епидемиология на Роспотребнадзор, направи оценка на едно неочаквано лекарството срещу COVID-19, научи ТРГ

Тя коментира къде сиропът от пелин се използва в лечението на коронавируса и дали то дава положителни резултати.

Д-р Руженцова обясни, че сиропът от пелин се използва в лечението на коронавируса в Мадагаскар.

Руженцева обясни, че има вероятност „някои компоненти“ от сиропа действително да работят.

„Въпреки това, първо трябва да проведете мащабно проучване, за да оцените ефективността на лекарството“, категорична е тя.

„Сега има много оферти от различни производители и изследователски групи, но всичко това изисква допълнителни изследвания и тестове.

Разбира се, има известна вероятност компонентите да работят успешно в лечението на коронавируса, но преди да кажем нещо категорично, то са нужни още много изследвания, за да потвърдим резултатите“, категорична е д-р Руженцева.

На Мадагаскар, където използват сиропа от пелин в лечението на коронавируса, са категорични, че вещество, което е изолирано от растение, успешно се използва за лечение наCOVID-19, но и на малария.

Дали действително сиропът от пелин убива коронавируса все още не е напълно потвърдено! Затова внимавайте и не предприемайте самолечения – консултирайте се с лекар, ако се наложи.

jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook