img

Елен Колева спешно си търси работа заради заразата

/
/
/
198 Views

Актрисата Елен Колева спешно си търси работа заради заразата, научи trg.

 Решението на правителството да забрани всички спортни и културни прояви на закрито, остави без доходи близо половината български артисти, научи HotArena.

Много от културните дейци, които са на свободна практика, издигнаха глас срещу действията на правителството. И заявиха, че това удря много сериозно по техните приходи, тъй като няма къде да работят, пише „България днес”.

Елен заяви, че спешно си търси работа, за да може да продължи да съществува. Колежката й Касиел Ноа Ашер също изрази негодуванието си публично.

„Аз да попитам като свободен артист, изхранващ се само по граждански договор, след като затварят театрите, които ми плащат част от хонорарите, правителството ще ме компенсира ли за загубата на средства? Как ще защити свободните професии, чиято работа е свързана с общуване с голям кръг от хора? Че това са една трета от населението на държавата!“, каза тя.

Звездата от поредицата „Ол инклузив” Димитър Баненкин също обяви протест срещу мерките на правителството. И обвини министъра на културата, че е оставил целия си ресор на произвола.

„Случвало ли ви се е да сънувате кошмар и в съня да си кажете, дано е само сън? Е, на мен ми се случи! Играх на празен салон. За съжаление не е само сън“ — ядосан е актьорът.

Глас издигна и директорът на Нов театър в НДК Бойко Илиев, който заяви „Не искам да бъда спасяван, а да живея пълноценно“.

Внучката на Тодор Колев–Теодора Кулева също подкрепи колегите си и даде пример с Англия, където театрите работят въпреки заразата.

Министърът на културата Боил Банов обаче остава непреклонен. „Важното в случая е да опазим нацията здрава. Всичко друго е на втори план“ — отсече Банов.

Хотарена

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook